‘Ajax wil in zomer afscheid nemen van liefst 10 aankopen van Sven Mislintat’

9 maart 2024, 09:02   Bijgewerkt: 9 maart 2024, 09:11
Foto: © Imago

Ajax wil in de aankomende transferzomer afscheid nemen van maar liefst tien spelers die de inmiddels vertrokken Sven Mislintat vorige zomer naar de Amsterdamse club haalde, zo meldt De Telegraaf in een uitgebreid artikel van zaterdagochtend. De Duitser zadelde Ajax op met twaalf nieuwelingen, waarvan er dus slechts drie renderen.

“De bij Arsenal, Borussia Dortmund en VfB Stuttgart geflopte directeur gaf 115 miljoen euro uit deelde de twaalf aankopen in totaal 59 jaar aan contracten uit”, begint de krant, die weet welke drie spelers wél mogen blijven bij de Amsterdammers. “Op Diant Ramaj, Sivert Mannsverk en Branco van den Boomen na hoopt Ajax iedereen komende zomer weer te lozen.”

Artikel gaat verder onder video

De andere negen spelers mogen dus alweer weg uit de Johan Cruijff ArenA. “Dat zal niet makkelijk zijn, omdat de spelers in Amsterdam (tot medio 2028!) salarissen verdienen die zij elders niet snel zullen ontvangen en omdat de transfersommen die Mislintat betaalde – behoudens bij Chuba Akpom en Carlos Forbs – niet snel zullen worden teruggekregen. De Ajax-directie zal haar fikse verlies moeten nemen”, schrijft De Telegraaf.

Dat betekent dat Ajax, naast Forbs en Akpom, de namen van Anton Gaaei, Benjamin Tahirovic, Borna Sosa, Josip Sutalo, Jakov Medic, Gaston Ávila, Ethan Butera en Georges Mikautadze alweer op de transferlijst staan. Ook zijn de Amsterdammers op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De Telegraaf noemt vier namen, waaronder die van Erik ten Hag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Gelukkig maar die spelers zijn totaal ongeschikt voor ajax Niet goed genoeg

Vito
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Tja is wel de Telegraaf! Niet een serieus te nemen krant. Sutalo mocht eerst ook niet vertrekken en nu plotseling wel. Is hij trouwens geblesseerd? zit al een tijdje niet bij de selectie.

CG
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Klinkt zéér goed. Het werd eindelijk tijd dat ze vertrekken, heel graag vandaag nog !!!

Goku
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Denk dat een aantal spelers gewoon hun contact uitdienen, die krijgen dit bij geen enkele club meer

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ja precies. Vijf miljoen salaris of meer is toch lekker. En dat tot 2028 lekker hoor. Bogarde deed dat ook ooit bij Chelsea.

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

De grootste etter is gtsb, oh oh oh die is zo schijnheilig en is een idioot gewoon KC. Jij, Bean en ik, wij zijn een hele dagtaak hier op FCUpdate voor hem. Overal waar wij op een artikel over Ajax reageren wil hij ook op zijn 'manier zijn zegje doen en hij bedoelt het altijd goed en hij heeft altijd gelijk. Hij is gewoon een luis in de pels.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Anti ajax dat maakt geen ene ..... uit. In dat lijstje staan een aantal spelers waar ze in Zwolle en Leeuwarden zelfs nog even op het achterhoofd krabben en zich afvragen 'wat moeten wij met de snuiter, die is zelfs voor zakgeld te duur'. Je moet er echt niet raar van opkijken dat er gewoon spelers zijn die hun contract gaan uitdienen want zoveel centjes gaan ze echt nergens meer verdienen. Heel vervelend maar ik kan ze geen ongelijk geven. Financiële vrijheid door een stoeltje bovenin het stadion warm houden.

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ajeto, zouden de meeste die hier commentaar geven ook gewoon doen, waaronder mezelf. Contract is contract dat zeggen de clubs ook als het andersom is

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Krotje/kc de grootste huichelaar ik hoef niks te doen . Jullie bewijzen steeds dat ik gelijk heb over jullie . Jullie kunnen tegen geen enkele vorm van kritiek ,en slaan gelijk om je heen en gaan wijzen Zijn huichelaar en een draaikont in een . Ene dag dit verhaal de volgende dag weer wat anders. Zegt hendriks iets negatiefs over ajax ,moet ze maar gaan koken . Zegt ze deze week wat positiefs is het een topwijf . En zo kan ik legio voorbeelden geven . Het verschil tussen normale kritiek op een club of speler,en commentaar op iemand niet zien . Ik ben gewoon eerlijk en heb een duidelijke mening en daar kunnen mensen vaak moeilijk mee dealen ,wat mij totaal niet boeit. Ik zeg wat ik denk . Heb hier al vaak gezegd dat we ajax nodig hebben . Ook vaak gezegd dat het wel weer goed komt . Gezonde rivaliteit . Heb geen hekel aan ajax ,maar idd zeker geen fan Maar wel aan jou soort 'fans' krotje /kc . Jij bent zo vreselijk nep met je ajax jankverhaaltjes . Achter elke boom een vijand . Roepen dat feyenoord je niks boeit ,en dat je niet reageert ,terwijl iedereen hier steeds je ziet verwijzen naar . And last but not least je opmerking tegen goku . Dat je mensen met een andere mening probeert weg te pesten . Dat jij nu je alter ego antwoord geeft en bean efbij haalt . Dat is mijn dagtaak volgens jou 🤣 Je maakt jezelf belachelijk. Ga de reacties en zinnen en woorden in een week eens tellen . Dan staan jij met kc en bean in de top 3 schizo

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

gtsb, ik heb al lang schijt aan je warrige opstokende liegende reacties en weet je waarom ? Omdat jij een provocerende idioot bent waar niet mee te discussiëren valt. Jij moet iets in je leven hebben meegemaakt kan niet anders, je zit altijd !!! vol wraak, het is geen karaktertrek maar een geestelijke aandoening. Ik zag bovenaan je hele lange reactie mijn naam staan, ik heb de reactie niet eens gelezen en daarom reageer ik nu. Je hebt een hele dagtaak om KC/Krotje en Bean op onze reacties op te sporen en ons zwart te maken, vraag verwijzing naar een specialist. Nogmaals ik heb schijt aan jou en jouw eventuele FCUpdate vriendjes.

Laurens1
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Wat een stemmingmakerij, overigens van de Boomen is transfervrij gekomen, wel bij de les blijven! Dat de bezem door de selectie moet behoef je geen Rocketscientist voor te zijn, wil Ajax nog enige rol van betekenis spelen!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen