De Telegraaf: 'Ajax zoekt Nederlandse coach: Erik ten Hag en trainerskoppel worden genoemd'

9 maart 2024, 08:45
Foto: © Imago

De kans is groot dat er volgend seizoen een nieuwe trainer voor de groep staat bij de hoofdmacht van Ajax. Alex Kroes, die op 15 maart begint als nieuwe algemeen directeur van de Amsterdammers, zal direct op zoek gaan naar een vervanger voor John van ’t Schip. De Telegraaf meldt in een uitgebreid artikel dat er vier namen rondcirculeren boven de Johan Cruijff ArenA.

“De zoektocht naar een nieuwe coach als opvolger van John van ’t Schip zal topprioriteit hebben bij Kroes. Hoewel de spoeling dun is, gaat de voorkeur van Ajax uit naar een Nederlandse coach. En dan vanzelfsprekend het liefst naar een met een Ajax-achtergrond”, schrijft de krant, die vervolgens de naam van Pascal Jansen naar voren schuift. “Zijn naam zingt rond en bekeek al twee wedstrijden vanuit de skybox.”

Artikel gaat verder onder video

“Een aantal mensen is ook enthousiast over de combinatie Frank de Boer/Pepijn Lijnders, omdat de club De Boer na diens vier landstitels min of meer schatplichtig zou zijn en Lijnders jarenlange ervaring opdeed aan de zijde van Jürgen Klopp”, aldus De Telegraaf. Lijnders vertrekt na dit seizoen bij Liverpool en werd al eerder gelinkt aan de hoofdtrainersfunctie bij Ajax.

De laatste naam die De Telegraaf noemt, is die van oud-Ajax-trainer Erik ten Hag. De Nederlander neemt momenteel de honneurs waar bij Manchester United, maar of dat volgend seizoen nog steeds het geval is, moet nog blijken. “Wellicht speculeert Kroes wel op een breuk tussen Manchester United en Erik ten Hag, na dit seizoen. De nieuwe algemeen directeur zal de succestrainer vervolgens moeten overtuigen niet een nieuw buitenlands avontuur aan te gaan, omdat er bij dit vanaf de grond op te bouwen Ajax alleen maar valt te winnen. Dat Ten Hag wordt begeleid door Kroes’ oude bedrijf SEG kan wellicht helpen.”

Welke optie krijgt bij jou de voorkeur?

Laden...
2789 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ten hag samen met pepijn De assistent trainers die er nu zij zijn ook niet geschikt

Standby
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Wat is mis met John van het schip ? Van de18 plaats naar mogelijk een 4e en met wat geluk 3e ,onder persoonlijke omstandigheden een dijk van een presentatie

Mike
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Volgens mij wil hij niet. Maar hij heeft best aardig qua resultaten hersteld.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Dat is ook waar.

CG
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Van mijn mag ten Hag meteen doen komen, is helemaal niks mee. De (altijd) zwakste punt van Ajax is, dat ze zéér goede spelers en trainers altijd véél te vroeg/snel laten vertrekken !!!

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik snap niet dat veel mensen het over Pepijn Lijnders hebben want bij NEC heeft hij gefaald.

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Als fervente Ajaxliefhebber sinds jaar en dag word ik met deze namen niet blij van. Frank de Boer, de coach die al overal weg gestuurd werd. Pepijn Lijnders zegt mij totaal niets. Ten Hag zal onbetaalbaar worden, maar hij is net zo'n eigenheimer als Van Basten, Frank de Boer, Schreuder en Steijn zijn, schiet niet op. Ten Hag is een coach die heel erg in zichzelf gelooft en dan overzicht verliest, zie nu bij ManU en eerder bij Ajax. Pascal Jansen, oud assistent van Slot, is net als Slot een passant, een gewone coach als er al zo veel van zijn, zie Slot's prestatie: 1 keer landskampioen en vervolgens uit Europa gevoetbald, zij missen karakter, zijn wel sympathiek. Mijn voorkeur gaat uit naar een buitenlandse coach die niets met Ajax of het Nederlandse te maken heeft (gehad) en blanco naar de spelersgroep kijkt en geen rekening met reputaties als Berghuis/Bergwijn houdt. Die coach moet wel de steun van het Ajaxbestuur hebben.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Slot heeft waarschijnlijk einde van de rit de KNVB beker en een vaste plek in de CL met een beperkte budget. Probeer eens eerlijk in de spiegel te kijken en dat is dus precies wat er altijd fout gaat in Amsterdam. Ze voelen zich boven de rest geheven maar ondertussen is het 3 keer niks. Succes met het zoeken naar de fata morgana

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Rudolf krotje kan alleen maar wijzen /sneer geven . Maandje geleden was slot nog prima . Maar dat was om zijn tijdsbesteding te redden na een paar opmerkingen . Nu is slot weer een gewone trainer

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

gtsb, Slot is een mooi mens en ik vind hem sympathiek heb ik altijd beweerd idioot, maar hij is te licht voor een 3-sterrennclub als Ajax. Slot is te groot voor een servet en te klein voor een tafellaken. Het zou voor Ajax weg gegooid geld zijn. Trouwens Slot is een passant, eerder bij AZ had hij het laten zien. Laat Slot die eind van dit seizoen bij 010 weg gaat, maar ergens proberen, zoals bij Antwerpen of zo'n club elders. Of lekker bij 010 blijven. En nu niet meer als een oud wijf blijven zeuren.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Feyenoord is afgelopen 20 jaar 2 keer landskampioen geworden. Jij gaat er van uit dat Slot wonderen kan verrichten. Geef alleen aan dat Arne Slot uit Zwolle het beste uit Feyenoord haalt wat maar kan na een landstitel weer een prijs pakken en over Europees gesproken . 2 jaar geleden stond Feyenoord in een Europese finale 1 jaar geleden kwartfinale. Dit seizoen overwintert en niet laatste geworden in de poule. Aangezien alle Ajacieden zeiden dat Feyenoord niks te zoeken hadden heeft Feyenoord 1 ding gedaan wat ze in Amsterdam afgelopen jaren niet gedaan hebben en dat is naam gemaakt. Mensen kijken met respect naar de trainer Arne slot en Feyenoord dat zie je ook weer terug in de belangstelling die er is voor spelers en staf . Misschien in Nederland wordt er veel door een Ajax bril gekeken daar buiten zeker niet. Wen er maar aan de slapende reus ontwaakt

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

"Slot heeft waarschijnlijk einde van de rit de KNVB beker en een vaste plek in de CL met een beperkte budget." Beste Rudolf21, ik weet niet of jij 010 supporter bent, maakt ook niet uit, maar over die spiegel gesproken hè, zou jij als 010 supporter met wat jij beschrijft al tevreden zijn met dit weinige ? Wees nou eens eerlijk: geen landskampioenschap, weggespeeld op 2e verdiepingen in Europa, moeizame wedstrijden, net wat jij schrijft 'waarschijnlijk' de Beker. Kinderhandje ....? Van mij hoeft Slot niet hoor. Slot heeft niet de skills om Ajax verder te brengen, dat is mijn mening, mag ik die ook hebben ? Trouwens jij doet alsof Slot een 'kind van de club' is, Slot is een passant en hij heeft Feyenoord als opstapje, ook aan hem zit een prijs vast. Slot zal wel hogerop willen proberen, weet ik zeker. Die fata morgana hebben jullie al en komend seizoen nog meer luchtspiegelingen, maar wel veel CL-geld kunnen krijgen dat wel en dit is lekker, maar misschien kunnen jullie bij 010 met dat geld Mourinho binnenhalen, kan José wel wat voor jullie iets terug doen als tegemoetkoming van zijn tijd bij AS Roma toen hij 010 twee keer vernederde.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Rudolf21, Jij schreef: "Aangezien alle Ajacieden zeiden dat Feyenoord niks te zoeken hadden heeft Feyenoord 1 ding gedaan wat ze in Amsterdam afgelopen jaren niet gedaan hebben en dat is naam gemaakt." Alle Ajacieden ? Ik heb dit nooit beweerd. Hetzelfde kan ik zeggen 'alle' Feyenoorders denken en zeggen over Ajax als jij, maar het is niet zo, ik heb in mijn familie en in mijn sociale omgeving veel Feyenoordsupporters, maar zij zeiken niet altijd op zo'n goedkope manier over Ajax als je vriendjes hier op FCUpdate. En verder schreef jij: " wat ze in Amsterdam afgelopen jaren niet gedaan hebben en dat is naam gemaakt." Wie was voor Feyenoord de kampioen dan ? En naam gemaakt had Ajax al vanaf de jaren zeventig met zijn grote prijzenkast, sorry. Maar ik respecteer Feyenoord als club, alleen ik ga niet zoals veel 010-ers hier op Ajaxartikelen vernederende reacties afleveren, het ook in Feyenoordartikelen doen, want Feyenoord interesseert mij geen reet, ik heb geen emotionele band met Feyenoord, maar ik vind dat Feyenoord er bij hoort, al is het maar als sparringpartner.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Krotje 😭😭😭😭😭😭

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het belangrijkste wat Kroes moet gaan doen is om van de erfenis van Mislintat af te komen namelijk middelmatige spelers lozen die helaas nog een aantal seizoenen vast liggen en die praktisch niemand wil hebben. Een nieuwe trainer wie het ook is moet met een Ajax waardige selectie te maken krijgen en het overgrote deel van de huidige spelers is dat niet.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ze zullen wel voor Slot gaan.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Als Slot dit doet dan ben jij KJ en de rest door hem flink in de zeik genomen, naïeveling. Alleen hierom al zou ik hem tijdelijk bij ons willen zien wat een klucht. Maar je weet het maar nooit, niets is veranderlijker dan een mens en ach ook Slot wil hogerop komen natuurlijk. Maar ik zou zeggen houden jullie hem maar.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zal Ajax achter de schermen echt niet bezig zijn met ten Hag? Ik sluit niks uit, ook als we naar de 9 slechtste spelers kijken die gekocht zijn. Als ten Hag gebleven was én drie supersspelers had mogen halen dan waren we véél verder als daar we nu zijn.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen