Dick Jol oppert verregaande KNVB-maatregel voor 'misplaatste ster' Joey Kooij

19 maart 2024, 07:51
Foto: © Imago

Joey Kooij ontving de afgelopen dagen de nodige kritiek van analisten en voetballers, maar wordt nu ook binnen zijn eigen beroepsgroep aangepakt. Voormalig toparbiter Dick Jol blijkt bepaald geen fan te zijn van de Eredivisie-scheidsrechter. Als het aan Jol ligt, fluit Kooij voorlopig geen wedstrijden meer.

Na de wedstrijd tussen PSV en FC Twente (1-0) klonk kritiek op het besluit van Kooij om een doelpunt van Myron Boadu af te keuren: onder meer Michiel Kramer en Joshua Brenet haalden fors uit op sociale media. Ook was in de voetbaltalkshows aandacht voor een gebaar dat Kooij maakte toen Gijs Smal in de blessuretijd secondes smokkelde bij een ingooi: de arbiter gebaarde dat er een minuut blessuretijd toegevoegd diende te worden.

Artikel gaat verder onder video

“Weet je wat het is met voetballers? Ze voelen als een scheidsrechter affiniteit met het spel heeft, dat hij spelers begrijpt”, zegt voormalig Champions League-scheidsrechter Jol tegen het Algemeen Dagblad. “Kooij contrasteert in alles met wat een scheidsrechter moet zijn. Die ‘ik doe het wel effe-houding’ wanneer hij kleinere ploegen fluit, die hautaine uitstraling, het als een rechter met gele kaarten strooien, terwijl je feitelijk gewoon spelleider bent. Hij roept verschrikkelijk veel irritatie op. Die jongen is op het paard gezet door de KNVB, maar dondert er elke week keihard vanaf.”

Lees ook: Joshua Brenet kan zich niet inhouden en pakt Joey Kooij pijnlijk en snoeihard aan

Jol benadrukt dat Kooij ‘heus wel spelkennis’ heeft, fit oogt en ‘best wat uitstraalt’. “Het is niet zo dat hij helemaal niks kan. Hij heeft alleen dringend hulp nodig van iemand die hem de waarheid durft te zeggen. Als negentig procent van de voetballerij baalt als jij op bezoek komt als scheidsrechter, is er namelijk wat aan de hand.” Jol stelt dan ook voor dat de KNVB de scheidsrechter een periode ‘in de koelkast’ zet en hem daar weer uit haalt wanneer hij ‘een beetje meer voetbalgogme’ heeft en ‘minder misplaatst sterrengedrag’ vertoont.

Moet de KNVB Joey Kooij voorlopig links laten liggen?

Laden...
5091 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rudolf21
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ze moeten eens spelers een gele kaart geven die elke keer met de bal weglopen en in de lucht gooien bij een overtreding of wegschieten. Naar mijn weten was dat voorheen direct een gele kaart.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

En diegene die met dat handgebaartje om een kaart vragen. Wie vraagt krijgt. Zo makkelijk allemaal.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Vind ik ook, wat Gimenez doet kan ook niet.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Dat is iets wat ze gelijk moeten aanpakken. Ze moeten inderdaad degene die om een kaart vraagt zelf een kaart geven dan is het snel afgelopen. Daarnaast het aanstellerige gedrag keihard aanpakken want zo liggen ze "zwaar gewond" op het gras en binnen de kortste keren bestaat die vermeende blessure niet meer en lopen ze weer over het veld te rennen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Hè hè, men zegt dat niets veranderlijker is dan een mens, je begint een echte mens te worden Rudolf.

Waarom19
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Kooij is de grootste aanfluiting. Is hij soms de zoon van de scheidsrechtersbaas ?

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Kooij EN Nijhuis uit het professionele scheidsrechtercorps verbannen naar de amateurs. Beiden zijn pedant, vooral die Nijhuis..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen