Florian Wirtz legt zwakte van Oranje-speler pijnlijk bloot: ‘Ongelooflijk dat hij nog geselecteerd wordt’

26 maart 2024, 21:20   Bijgewerkt: 26 maart 2024, 21:40
Foto: © Imago

Daley Blind maakt dinsdagavond in de oefenwedstrijd tegen Duitsland zijn rentree in de basiself van het Nederlands elftal. Florian Wirtz had slechts zeventien minuten nodig om de zwakte van de 34-jarige verdediger pijnlijk bloot te leggen.

Volg de wedstrijd tussen Duitsland en Nederland in ons liveverslag!

Artikel gaat verder onder video

Blind is dinsdagavond de linkerwingback in het 5-3-2-systeem van bondscoach Ronald Koeman. De verdediger van Girona ontving na ruim een kwartier een crosspass van Matthijs de Ligt, maar verspilde de bal op de Duitse helft aan Wirtz. Het Duitse wonderkind zette vervolgens aan voor een sprintje langs de zijlijn en liet Blind daarmee kinderlijk eenvoudig zijn hielen zien. Blind kon niet anders dan Wirtz neerleggen en moest dat bekopen met een vroege gele kaart.

De kritiek op Blind is niet mals na het moment waarbij het gebrek aan snelheid pijnlijk bloot werd gelegd door Wirtz. Voetballiefhebbers concluderen op X massaal dat de veteraan zijn beste tijd wel heeft gehad en vragen zich af waarom Koeman überhaupt nog een beroep doet op hem.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Woeste Denzel Dumfries is helemaal klaar met Duitser en wordt tot de orde geroepen

Bondscoach Ronald Koeman kondigde het voor de aftrap al aan: de wedstrijd tussen Duitsland en Nederland zou geen vriendschappelijk duel worden. Dat blijkt op het veld ook in de eerste helft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Mike
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Blind was niet goed. Dumpfries deed weinig. Schouten met name tikkie terug naar Van Dijk. Reinders amper gezien. Veerman begon goed werd snel minder. Verdedigende drie en keeper waren goed. Malen bij vlagen ook. Depay niet echt. Duidelijk nog niet optimaal.

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Korter en bondiger kan het niet. Wat we misten waren Frenkie en Brobbey. Met die twee erbij kan het een mooi toernooi worden.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hahahaha ja dan winnen we het EK

gtsb
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Brobbey wint het fysiek niet van een rudiger . Dan houdt het al op. Wordt het een weghorst . Verder is de jong een prima dienende speler . Maar daar hebben we er dan al wat van . Het middenveld is ook met de jong veel van hetzelfde

Tjon,I
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dumphries deed weinig omdat De Ligt hem opzettelijk oversloeg en de bal steeds naar zijn maatje Blind op links speelde . De natuurlijke dreiging en dus kansen en ev.doelpunten,die van Dumphries uitgaat op rechts werd volledig uitgeschakeld door de Ligt. die ook nog de draaicirkel van een zware tractor heeft De Ligt heeft door dit gedrag het Nederlands elftal geschaad en een belangrijke aanvals onderdeel ontnomen.

FriesR
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Koeman is van de oude generatie dus wat zet hij neer op veld? Ja oude generatie. Van Dijk, Blind, Depay, Dumpfries, Weghorst, Wijnaldum, en Van Roon die horen niet meer in oranje, ja op de tribune als supporter. Met dit team ga je nooit en te nimmer EK winnen. Ze rijden in spelersbus met aanhanger vanwege al die rollators die mee moeten.

Tjon,I
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Blind was niet het enige probleem De Ligt sloeg Dumphries opzettelijk over en speelde 9 v.d. 10 keer Blind aan . Hierdoor saboteerde De Ligt het aanvals spel van NlL over rechts .De Ligt is dus zeker mede schuldig aan het slechte resultaat. Niet meer opstellen dus .Liever De Vrij of Geertruida .De Ligt is geen teamspeler ,maar een egoist met een verborgen agenda. NL zal met hem niks winnen . Met De Ligt en Blind was de gehele dynamiek in het team veranderd.Dit is zo geen winnend team .De natuurlijke dreiging van Dumphries is door De Ligt om zeep geholpen .Raar dat niemand dit inziet .De Ligt zocht elke keer de drukte van Blind op . Mede hierdoor functioneerde Reijnders niet en kregen Memphis en Malen minder kansen .

Tjon,I
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De Ligt speelde Dumphries pas aan als hij onder druk stond en niet anders kon , maar dan stond Dumphries niet meer vrij.Een goede coach hoort deze fout van de Ligt te zien en ook dat Blind het elftal verzwakt . Mede hierdoor kwam Reijnders niet in zijn spel

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen