Update: 'Gewilde Xabi Alonso heeft keuze tussen Liverpool en Bayern München al gemaakt'

5 maart 2024, 14:46   Bijgewerkt: 5 maart 2024, 16:24
Foto: © Imago

Bayer Leverkusen-trainer Xabi Alonso heeft de knoop doorgehakt en besloten een toekomst als trainer van Bayern München te verkiezen boven de mogelijkheid om Jürgen Klopp op te volgen bij Liverpool. Dat meldt de doorgaans uitstekend ingevoerde Florian Plettenberg van het Duitse Sky, al wordt die enkele uren later keihard tegengesproken door BILD-verslaggever Christian Falk.

Alonso maakt een uitstekende indruk bij Leverkusen, dat onder leiding van de Spanjaard hard op weg lijkt naar de eerste landstitel in de clubgeschiedenis. Met nog tien speelronden te gaan verdedigen Die Werkself een voorsprong van tien punten op Bayern München, dat de afgelopen elf (!) seizoenen beslag legde op de Duitse landstitel. Trainer Thomas Tuchel is dan ook bezig aan zijn laatste maanden in Beieren, zo werd enige tijd geleden al bekend.

Artikel gaat verder onder video

In de zoektocht naar een opvolger kwam Der Rekordmeister al snel bij Alonso uit. Die wordt echter óók genoemd bij Liverpool, waar hij (net als bij Bayern) een verleden als speler heeft. De voorkeur van de oud-middenvelder zou echter uitgaan naar de baan in München, weet Plettenberg. "Bayern heeft informatie gekregen dat, als hij van club gaat wisselen, hij naar München gaat en niet naar Liverpool", zegt de journalist in het programma Transfer Update van de zender. Alonso zou het nalatenschap van de uiterst succesvolle Klopp een lastigere uitdaging vinden dan dat van Tuchel, verklaart Plettenberg: "Daar heeft hij meer te verliezen dan te winnen."

Bayern zou een bedrag tussen de 15 en 25 miljoen euro op tafel moeten leggen om Alonso los te weken uit Leverkusen, weet de zender bovendien. "De vertrekclausule in zijn contract van rond de 15 miljoen wordt pas actief in de zomer van 2025", schrijft Sky. Inmiddels zouden de eerste gesprekken tussen Bayern en Alonso hebben plaatsgevonden.

Update 14.43 uur: De berichtgeving van Plettenberg wordt zo'n beetje volledig tegengesproken door Christian Falk van de krant BILD. "Alonso heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst, er hebben nog geen onderhandelingen met Bayern plaatsgevonden en Alonso heeft Bayern niet laten weten dat hij een overstap naar München boven eentje naar Liverpool prefereert", schrijftde verslaggever op X. "Leverkusen zou een vergoeding voor Alonso verlangen, maar heeft nog geen bedrag genoemd", weet Falk bovendien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Bayern speelt de laatste jaren, waarin geen CL-titel werd veroverd, paniek voetbal wat coaches betreft. Elke coach die incidenteel wat succes boekt moe(s)t Bayern hebben, zie de kwestie Nagelsmann en Tuchel, nu Alonso. Bayern is in navolging van vele topclubs in Europa een gevallen grootmacht aan het worden, zie hun niet optimale prestaties. Feyenoord kan blij zijn, want Slot mag van de lijst afgevoerd worden.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Eigenlijk best bizar ze hebben het budget en de naam om goed voetbal te leveren maar het is in de Champions league zelfde als PSG leuk voor de kwartfinales daarna doei. Ik denk meer dan een trainer nodig is daar.

KROTJE
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Goed gezien. Als men in de voetbalwereld en zeker de supporters van de clubs er van doordrongen zijn dat succes niet duurzaam is, elk seizoen maar weer top prestaties leveren lukt niet altijd. Wat Bayern betreft, het spelersmateriaal is niet conform de verwachtingen, de sleur zit in Müller, Kimmich, Neuer, Gnabry, Sané en nog enkele.....

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Klopt, er moet daar een grondige ombouw plaatsvinden. Oude garde met pensioen zenden, ook Neuer. Weer een overeenkomst tussen Ajax en de FCB. En het hele (eigen) land vindt het prachtig als de Rekordmeister het laat afweten en in een crisis belandt.

KROTJE
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

"Weer een overeenkomst tussen Ajax en de FCB. En het hele (eigen) land vindt het prachtig als de Rekordmeister het laat afweten en in een crisis belandt." Dit had ik ook al vaak geschreven, kwestie van nijd, jaloezie, frustratie van de supporters van andere clubs.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen