AZ komt met positieve gezondheidsupdate over bewusteloze keepster Femke Liefting

20 april 2024, 17:52
Foto: © Imago

AZ-keepster Femke Liefting mag het ziekenhuis weer verlaten. De doelvrouw kwam zaterdagmiddag in het duel met de vrouwen van Ajax hard in botsing met een tegenstander, waarna ze bewusteloos achterbleef. Aan het incident heeft ze een hersenschudding overgehouden.

Na de botsing werd Liefting afgevoerd naar het ziekenhuis. In de ambulance was ze bij kennis. Inmiddels mag de sluitpost het ziekenhuis weer verlaten, zo deelde AZ zaterdagmiddag via de officiële kanalen. “Ze mocht na het onderzoek naar huis. AZ wenst Femke alle voorspoed toe in haar herstel”, leest het.

Artikel gaat verder onder video

Het incident vond zich al vroeg in de wedstrijd plaats bij een stand van 0-0. Liefting kwam ver haar doel uit en wilde een lange bal onderscheppen, maar kwam in botsing met Ajax-aanvalster Chasity Grant, waarna ze op de grond achterbleef. De speelsters van beide ploegen schermden het tafereel vervolgens af met witte doeken, terwijl hulpverleners de sluitpost behandelden.

Het duel op De Toekomst werd na de botsing definitief gestaakt. Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijd zal worden ingehaald.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 AZ meldt zich voor Etienne Vaessen, die in beeld is als eerste keeper

In Alkmaar klinken er geruchten dat Mathew Ryan bezig is aan zijn laatste seizoen bij AZ.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen