Feyenoord informeert bij Eredivisiekeeper: club houdt serieus rekening met vertrek Wellenreuther

13 april 2024, 16:01   Bijgewerkt: 13 april 2024, 16:23
Foto: © Imago

Feyenoord houdt serieus rekening met een vertrek van Timon Wellenreuther. De stand-in van Justin Bijlow heeft zich in de kijker gespeeld bij PSV en kan aankomende zomer mogelijk al vertrekken uit Rotterdam. De clubleiding van de regerend landskampioen van de Eredivisie heeft al geïnformeerd bij een vervanger, namelijk Etienne Vaessen. Dat meldt FCUpdate-journalist Mounir Boualin.

Vaessen vecht momenteel met RKC tegen degradatie en zijn focus ligt volledig bij de Waalwijkers. Desondanks maakt de 28-jarige goalie er geen geheim van dat hij aankomende transferzomer een stap omhoog wil maken. Naast Feyenoord, hebben ook PSV en Celtic de keeper op de korrel. Boualin weet dat de Rotterdammers onlangs bij het kamp-Vaessen hebben geïnformeerd naar de mogelijkheden voor een zomerse overstap. Dat is overigens niet voor het eerst: afgelopen zomer had de regerend landskampioen ook al interesse, maar bleef Vaessen uiteindelijk in Waalwijk. Daar loopt de 28-jarige sluitpost komende transferzomer uit zijn contract.

Artikel gaat verder onder video

Feyenoord wil hiermee inspelen op het mogelijke vertrek van Wellenreuther. De Duitse keeper maakt, niet voor het eerst, grote indruk als vervanger van Bijlow. Als laatstgenoemde echter weer fit is, lijkt de kans groot dat Wellenreuther weer op de bank moet zitten, en daar heeft de 28-jarige sluitpost geen trek in. PSV wil de Duitser mogelijk overnemen van de Rotterdammers, waardoor Feyenoord in de persoon van Vaessen een geschikte vervanger ziet.

Ook AZ zit achter Vaessen aan

Niet alleen Feyenoord zoekt toenadering bij Vaessen, want ook AZ heeft zich gemeld, zo weet Boualin. In Alkmaar klinken er geruchten dat Mathew Ryan bezig is aan zijn laatste seizoen bij de nummer vier van de Eredivisie. Bij AZ is Vaessen in beeld als eerste keeper, terwijl hij bij Feyenoord waarschijnlijk de rol van Wellenreuther moet overnemen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 PSV heeft versterking op het oog en aast op multifunctionele speler van FC Utrecht

PSV ziet een verdediger annex verdedigende middenvelder van FC Utrecht als potentiële versterking voor volgend seizoen.

Wie wint de Europa League vanavond? Zet €10 in en krijg €50 aan freebets cadeau!

Wie wint de Europa League vanavond? Zet €10 in en krijg €50 aan freebets cadeau!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Er werd gisteren een balletje opgegooid over Wellenreuther en nu schrijft men dan hij (evt) weggaat ...

Dropkick
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

VAESSEN moet in mijn opinion geen tweede keeper gaan worden bij Feijenoord, want die Bijlow blijft alrijd eerste keeper.

FCJel
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dat klopt wel, toch is het voor wellenreuther niet verkeerd uitgepakt. Die heeft zichzelf mooi kunnen bewijzen bij een topclub in competitie en europees.

Ajeto!
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Eerste keeper die drie kwart van het seizoen geblesseerd is...

Klantenservice
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Absoluut mooi voor Wellenreuther als hij een stap naar 1e keeper kan maken bij een andere club. Ik vraag me alleen af of hij bij PSV wel 1e keeper gaat worden, als daar de huisige 1e keeper niet vertrekt.

Paulito
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

PSV heeft altijd keepersproblemen. Benítez hebben ze transfervrij opgepikt en doet het redelijk. Keeper is afhankelijk van de verdediging. Zoet voldeed niet (D)Rommel was goed bij Twente en niet bij PSV. Mvogo ook apart geval. Lars Unnerstall misschien de beste keeper van de eredivisie maar mislukt bij PSV. Wellenreuther moet gewoon bij Feyenoord blijven. spelen Champions League en Bijlow is vaak langdurig geblesseerd dus hij pakt zijn wedstrijden echt wel mee.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Mee eens . Verder zijn het allemaal speculaties van fc update . Dus ja we zien het wel weer.

Swiebertje
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wellenreuther keept goed bij Feyenoord omdat er een solide verdediging staat. Bij PSV wordt hij weer gewoon een middelmatige keeper.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen