L'Équipe: Bayern heeft naast Zidane nog één andere naam op shortlist met potentiële opvolgers Tuchel

19 april 2024, 17:02
Foto: © Imago

Zinédine Zidane is hard op weg om de nieuwe trainer van Bayern München te worden, zo meldt het Spaanse Mundo Deportivo vrijdagmiddag althans. De Franse oefenmeester is, mede door het afhaken van Julian Nagelsmann voor de trainerspositie in München, nog maar 'één stap verwijderd' van een overstap naar de Duitse topclub.

Nagelsmann en Zidane werden in de afgelopen weken genoemd als belangrijke kandidaten om trainer van Der Rekordmeister te worden, nadat bekend werd dat Xabi Alonso afhaakte. De weg is nu echter volledig open komen te liggen voor Zidane, aangezien vrijdag bekend werd dat Nagelsmann niet ingaat om de interesse van Bayern München en zijn contract als bondscoach van Duitsland heeft en verlengd.

Artikel gaat verder onder video

Het betekent dat Zidane, op dit moment, de enige overgebleven 'topkandidaat' is. Volgens de informatie van Mundo Deportivo nadert de Europese grootmacht zelfs al een akkoord met Zidane, die voor het laatst als trainer uitkwam bij Real Madrid. In 2021 vertrok de 51-jarige coach bij De Koninklijke en sindsdien zit hij zonder club. Mogelijk wordt Bayern München de vervolgbestemming van de oud-middenvelder.

Update 14.49 uur

Florian Plettenberg heeft de berichtgeving van Mundo Deportivo vrijdagmiddag ontkracht. Volgens de doorgaans goed ingevoerde journalist van Sky Sports staat Zidane momenteel niet op de lijst en zal Bayern München - dat overrompeld was door het afzeggen van Nagelsmann - opnieuw gaan zoeken naar een geschikte opvolger van Thomas Tuchel.

Update 16.58 uur

De gerenommeerde Franse krant L'Équipe meldt dat de berichtgeving van Mundo Deportivo correct is, en dat Zidane inderdaad kandidaat is bij Bayern. Op de shortlist van de Duitse grootmacht zou echter nog één andere naam prijken: die van Ralf Rangnick. De 65-jarige Oostenrijker is momenteel bondscoach van zijn vaderland, waarmee hij het aankomende zomer in de groepsfase van het EK in Duitsland onder meer opneemt tegen het Nederlands elftal. Daarvoor stond hij als trainer en verschillende andere functies onder meer onder contract bij Schalke 04, TSG 1899 Hoffenheim, RB Leipzig en Manchester United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Zidane, kijk dit is pas een naam en hij past ook bij het niveau Bayern. Om maar -willekeurig- enkele namen te noemen : Hitzfeld, Trappatoni, Guardiola, Heynckess, Ancelotti, Van Gaal, Hansi Flick, Kovac, Nagelsmann, Tuchel, Beckenbauer, Rehhagel, Ribbeck, Lattek en dan heb ik nog een paar namen overgeslagen. Deze namen zijn pas topcoaches, zij kosten wel wat, maar de club heet ook Bayern München, de 6-UEFAsterrenclub. Als je als club naast nationaal ook internationaal succes wilt hebben dan moet je geen twijfelgevallen aanstellen, tenzij er niet genoeg geld voor is maar dan is het behelpen. Alle waar is naar zijn geld nou eenmaal en als je als club dat geld niet hebt moet je niet groots denken, maar hopen op uitschieters. Afgelopen dinsdag- en woensdagavond, overigens ook gisteravond Lille-Aston Villa had ik genoten van de grootmachten en de titanen van dit moment, wat een topvoetbal.

Dropkick
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Die doet dat niet omdat hij geen andere taal wil leren anders dan Frans en Spaans.

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Trappatoni sprak geen woord Deutsch en Guardialo moest het ook nog leren, Louis van Gaal moest Duitse lessen nemen bij de nonnen van Vucht

Laurens1
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Een Algerijn met prachtige cv is weer eens iets anders. Jongen heeft de wind er wel onder, moet wel animo hebben om het Germaans eigen te maken!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen