Mikautadze doet zeer kwalijke onthulling over Ajax: ‘Ik werd gek! Ze zijn me vergeten bij Ajax...'

20 april 2024, 12:22   Bijgewerkt: 20 april 2024, 13:45
Foto: © Imago

Georges Mikautadze kreeg na zijn komst naar Ajax niet veel hulp met het verkrijgen van een appartement, zo onthult de aanvaller in gesprek met L‘Équipe. De inmiddels verhuurde Georgiër verbleef een tijd lang alleen in een hotel.

“Ik heb meer dan twee maanden alleen in het hotel doorgebracht. Ajax heeft mij niet veel geholpen bij het zoeken naar een appartement. Ik zat alleen op die kamer, ik werd gek”, zegt de aanvaller tegenover het Franse medium. Dit tafereel heeft er mogelijk voor gezorgd dat Mikautadze niet lekker uit de verf kwam in Amsterdam.

Artikel gaat verder onder video

"De club hielp me niet veel met het zoeken naar een appartement. Ik heb op eigen houtje een Airbnb gehuurd, waar mijn gezin meer dan een maand met me heeft gewoond", gaat de aanvaller verder. Sven Mislintat haalde de 23-jarige speler afgelopen zomer op bij FC Metz, waar hij indruk maakte in de Ligue 2.

Bij Ajax wist de Georgiër geen enkel moment te overtuigen, waardoor hij in de winter alweer terugkeerde bij de Franse club. Ik kende niemand, ik sprak de taal niet: de voorwaarden om te slagen waren voor mij niet aanwezig. Elke speler moet zich gerespecteerd voelen om te kunnen presteren", zegt Mikautadze, die aan het einde van het seizoen definitief overgenomen kan worden door Metz. Ajax lijkt een terugkeer in ieder geval niet te zien zitten. "Nu ben ik verhuurd, maar ze laten niets van zich horen. Ze zijn me vergeten bij Ajax", zegt Mikautadze.

Enkele supporters nemen het Ajax kwalijk hoe er met de aanvaller is omgegaan. “Onverantwoord en onbegrijpelijk hoe Ajax met het ‘human capital’ omgaat. Ongeacht hoe hoog transfersom is het zeer amateuristisch”, zegt de een. “Ik snap wel waarom Mikautadze als een natte krant speelde bij ons…”, reageert de ander.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Afellay schrikt van nieuws over Ajax: 'Dat is toch ondenkbaar?!'

Ibrahim Afellay is geschrokken van het nieuws dat een sleutelfiguur niet is benaderd voor het KPMG-onderzoek naar Ajax en Sven Mislintat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Henkapestaart
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Wat een gejank iedereen die geen huis heeft kan maar moeilijk iets vinden. Deze voetballers kunnen zo 300.000 neerleggen voor een huis of appartement. Kan alleen maar zijn dat hij te kieskeurig is en te lui om een makelaar tebellen. Zaak waarnemers kunnen dit ook voor hem regelen.

Klantenservice
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Dit soort verhalen hebben altijd 2 kanten. Je hoort er nu maar één. Kortzichtig om er direct vanuit te gaan dat één kant voor 100% klopt. De waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden.

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Die gast is nu al negatief naar Ajax toe om een evt. definitieve terugkeer naar Metz af te dwingen voor een zo laag mogelijke transfersom waar hij en Metz wijzer van worden vermoed ik.

Laurens1
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Ook weer een speler gehaald door Misselijkerat, jongen had niet eens onderdak mogen krijgen hier, hoort thuis bij de hunebedden, mocht hij toch onderdak zoeken!

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wat een warme club toch....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen