Afellay schrikt van nieuws over Ajax: 'Dat is toch ondenkbaar?!'

14 april 2024, 23:30
Foto: © NOS

Ibrahim Afellay is geschrokken van het nieuws dat Pier Eringa, de voormalig voorzitter van de raad van commissarissen bij Ajax, niet is benaderd voor het onderzoek van KPMG naar mogelijke belangenverstrengeling van de ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

Eringa was voorzitter van het toezichthoudend orgaan binnen de crisisclub. Hij had zodoende een sleutelpositie in bij het controleren van de transfers die Mislintat deed in de zomer van 2023. Eringa was destijds betrokken bij de keuze om KPMG aan te stellen als onderzoeksbureau rondom de zaak-Mislintat.

Artikel gaat verder onder video

“Er is nog zoveel mis bij Ajax. Je ziet nu ook in zo’n rapport dat de voorzitter van de rvc niet gehoord wordt. Dat is toch ondenkbaar?!”, zegt Afellay zondagavond bij Studio Voetbal. De analist heeft begrip voor het aanstaande vertrek van commissarissen Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen, die hun positie beschikbaar stellen.

“Het is duidelijk dat mensen die medeverantwoordelijk zijn via het aanstellen van mensen, en hun controlerende werk niet hebben gedaan, de dans niet kunnen ontspringen”, vindt de analist.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kenneth Taylor: 'Daar wil ik liever niet op ingaan, als u dat begrijpt. Dankuwel'

Kenneth Taylor ging een onderwerp uit de weg op de persconferentie na Ajax - FC Twente.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Weet je wat ondenkbaar is kereltje, dat jij daar nog steeds mag zitten en als een papagaai als napraat, steeds maar weer.

johanj34
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

🖕🏼

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Afellay, die gezegd heeft dat hij een bloedhekel heeft aan Ajax, is het domste lulletje daar aan tafel bij de NOS. Hij zit daar alleen maar omdat hij ooit bij PSV speelde. Ook de andere twee, Van Hooijdonk en Van der Vaart, zijn door rancune gedreven personen zonder veel belangrijke inbreng.

johanj34
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Ja en jij bent een kutje.......

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Maar jij hébt er een!

BENNINK24
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Tja, als mosterd naar de maaltijd !!! het blijft toch een naar mannetje !!! Als voetballer al matig vervelend mannetje, tja doe hem a.u.b van de t.v.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen