Nijland klaar voor verkiezing bondvoorzitterschap: ‘Hier spreekt vertrouwen uit’

14 april 2024, 13:55
Foto: © Imago

Hans Nijland is kandidaat om bondsvoorzitter van de KNVB te worden, zo meldt RTVNoord. De oud-directeur van FC Groningen heeft de benodigde handtekeningen hiervoor verzameld en mag dus meedoen aan de verkiezing.

Om mee te doen aan de verkiezing voor het bondsvoorzitterschap moesten de kandidaten minstens tien handtekeningen van stemgerechtigden verzamelen. RTVNoord meldt zondag dat Nijland op steun van tien van de zestig stemgerechtigden kan rekenen.

Artikel gaat verder onder video

Nijland zal de handtekeningen na het weekend aan de bond overdragen. Daarna zal de KNVB bevestigen dat Nijland meedoet aan de verkiezing. “Dit is pas stap één, maar hier spreekt wel vertrouwen uit”, geeft de oud-directeur van FC Groningen aan tegenover het medium. “Ik ben trots dat ik ben voorgedragen door het Supporterscollectief, goed voor 1,3 miljoen leden. Dat zegt wel iets.

De verkiezing voor het bondsvoorzitterschap zal op 27 mei plaatsvinden. Dan zal Nijland het opnemen tegen politiecommissaris Frank Paauw en voormalig Tweede Kamerlid Jeanet van der Laan om Just Spee op te volgen. De huidige bondsvoorzitter stopt wegens gezondheidsredenen per 1 juni met zijn rol bij de KNVB.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van der Gijp keert zich tegen twee vaste gasten Vandaag Inside: 'Ik ben allergisch voor ze'

René van der Gijp stoort zich aan twee gasten die regelmatig te zien zijn bij Vandaag Inside.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke27db
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De beste kandidaat met de meeste voetbal kennis en ervaring om bondsvoorzitter te worden. Hij ligt geen straat maar straten en steden voor op die andere twee kandidaten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen