PSV-icoon openhartig over gezondheid: ‘Weet niet hoelang ik nog leef, maar wil vooral geen gezeik meer met mensen’

23 mei 2024, 16:57
Foto: © Imago

De gezondheid van Eric Gerets (70) gaat achteruit, zo vertelt hij openhartig in gesprek met Humo. Het PSV-icoon werd twaalf jaar geleden getroffen door een hersenbloeding en leeft nog altijd met de gevolgen. “Maar ik heb nu ook hersenverkalking, waardoor het al twee jaar echt bergaf gaat”, zegt de Belg.

‘De Leeuw’ was tussen 1985 en 1992 speler van PSV en werd later nog eens hoofdtrainer van de Eindhovenaren. Gerets geeft aan dat hij het moeilijk heeft met spreken en stappen. “Soms blokkeer ik. Ik ga geregeld op mijn gezicht omdat ik mijn evenwicht niet kan bewaren. Dat is lastig, maar een mens leert met alles omgaan”, vertelt de oud-verdediger.

Artikel gaat verder onder video

Gerets geniet van wat hij nog wel kan. “Gras maaien bijvoorbeeld, binnenkort de tuinmeubelen weer buitenzetten, het zwembad klaarmaken: zulke kleine dingen vind ik heerlijk. Ik ben ook veel zachter geworden, denk ik. Ik kan beter tegen kritiek. Ik weet niet hoelang ik nog leef, maar ik wil vooral geen gezeik meer met mensen. Mijn vrouw, mijn kinderen en kleinkinderen zijn nu het allerbelangrijkste”, zegt hij.

Gerets werd al eens als koning onthaald bij een van zijn oude clubs: Olympique Marseille. “Niet normaal. Zo mooi”, sprak hij daarover. Ook bij andere oud-clubs, zoals onder meer Galatasaray en Standard Luik, wacht een warm onthaal.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van der Vaart voorspelt: PSV wordt ook kampioen in 2024/25

Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart verwachten dat PSV ook volgend seizoen succesvol zal zijn in de Eredivisie.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen