Bart Nolles accepteert schokkende uitspraak niet en corrigeert analist live op televisie

4 juni 2024, 11:16
Foto: © Rijnmond

FC Rijnmond-presentator Bart Nolles vindt het te ver gaan dat analist Harry van der Laan Excelsior-speler Redouan El Yaakoubi 'een moordenaar voor zijn elftal' noemt. De analyticus pakte El Yaakoubi maandag op vernietigende wijze aan, maar ging daarin een stap te ver volgens de presentator.

Van der Laan heeft zich zondag enorm gestoord aan de interviews die El Yaakoubi gaf tegenover Rijnmond en ESPN, waarin hij aangaf dat de degradatie in ieder geval niet aan de spelersgroep te wijten valt. Van der Laan maakte hieruit op dat de centrale verdediger naar trainer Marinus Dijkhuizen en zijn technische staf wees: "Hij steekt een zwaard in de rug van zijn coach. Hij is een moordenaar voor je elftal", zei Van der Laan onder meer. 

Artikel gaat verder onder video

Die laatste uitspraak van Van der Laan, vond Nolles wat te ver gaan, waardoor hij de analist live op televisie besloot te corrigeren: "Moordenaar, dat vind ik te grote woorden. Ik snap wel dat jij je punt wil maken, maar ik vind de bewoording te grof voor wat je wil zeggen", legt Nolles uit aan de analist, die het daar niet mee eens is: "Moordenaar voor je elftal, dat is een normale uitdrukking", reageert Van der Laan.

"Dat betekent dat je elftal daardoor ondermijnt wordt. Hij heeft gezegd: het ligt niet aan de spelers, maar het ligt volledig aan de trainer", stelt Van der Laan, waarna Nolles uitlegt dat El Yaakoubi dat niet letterlijk op die manier heeft gezegd: "Je moet tussen de regels doorlezen", reageert Van der Laan fel. "Zijn aanvoerdersbandje is aangepakt en nu kan hij niet meer functioneren? Wat een gelul, joh!"

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajacied00
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Wat een engerd die van der Laan, altijd al gevonden. Kon er zelf helemaal niets van overigens. En wat Yaacoubi heeft gezegd, was vrij realistisch vond ik

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen