Nieuwe NOS-analist valt niet in de smaak: 'Hoe verzin je het om hem uit te nodigen?'

15 juni 2024, 21:16   Bijgewerkt: 15 juni 2024, 21:57
Foto: © NOS

De NOS kiest tijdens het EK voor onconventionele voetbalanalisten. Nadat radio-dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga vrijdagavond aanwezig waren voor de openingswedstrijd Duitsland – Schotland, zit rapper Donnie zaterdagavond in de studio tijdens Italië – Albanië. Niet iedereen is te spreken over de keuzes van de NOS, zo blijkt uit een rondgang op X.

Overigens is Donnie niet de enige analist op wie zaterdagavond kritiek klinkt. Zo wordt ook Marco van Basten aangepakt op sociale media, nadat hij toegaf zich niet te hebben voorbereid op het Nederlands elftal. Hij kon geen mening geven over zijn gewenste opstelling en noemde collega-analist Leonne Stentler ook nog eens 'Dionne'.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

Artikel gaat verder onder video

🔗 Welke spelers van Oranje moet Koeman strafschoppen laten nemen?

Afgezien van Memphis Depay heeft Oranje een klein probleem. Al is er een Eredivisie-speler met 10 goals uit 10 penalty's.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Men wil serieuze analyses maar bij de zogenaamde serieuze analisten krijg je in 80% van de gevallen niet veel meer dan negativiteit en vooral aankaarten wat men niet goed vindt aan spelers / clubs / bondscoaches. Dus sja, zo'n gast-analist heeft misschien dan wel iets verfrissends te vertellen. Geen idee trouwens, want ik kijk niet naar al dat geleuter haha.

gtsb
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Donnie ,leonne,coen en sanders wat een armoede .

jurgen😎
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

mensen die niks van voetbal snappen vragen om analist te spelen das slim sommige gelukkig echte voetbal liefhebbers zoals ik willen liever ex voetballers die op nivo gespeeld hebben om hun mening te geven ipv deze koffietijd figuren die beter bij angela de jong moeten aansluiten.

FranklinEder
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Het is duidelijk dat van Basten daar zit voor de lol. Hij heeft blijkbaar niets anders te doen en lult maar wat. Hij is zelf één van de beste voetballer geweest en komt er geen serieus commentaar van hem voorbij. Wat een aanfluiting is dat zeg. Over die rapper zal ik het maar niet hebben. Ik mis de echte analisten en de NOS heeft enorm slecht werk geleverd.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Echte analisten? Zoals ?

gtsb
Link gekopieerd!
  26
  + 1
avatar

Ex voetballers en trainers etc

jurgen😎
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Precies dat trainers ex spelers , speelsters maak niet uit maar niet bassie en adriaan.

CG
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Als ze te vinden zijn !!!

jurgen😎
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

is dat een serieuze opmerking?

Copa
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Al dit soort figuren, dat is voor mij iedereen zonder voetbalachtergrond, mogen ze van mij thuis laten. Ik schakel dan ook weg en kom terug als de wedstrijd begint. Ik vind het gewoon storend

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen