Wayne Rooney wijst favoriet aan voor EK 2024: 'Ze hebben écht goede individuen'

12 juni 2024, 20:35
Foto: © Imago

Wayne Rooney wijst twee kandidaten aan die dé topfavorieten zijn voor het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland. Het chauvinisme heeft de oud-speler van Manchester United ook getroffen, want hij denkt dat Engeland één van die twee kandidaten is om het EK te winnen. Het andere land wat Rooney aanhaalt kan als een verrassing komen.

“Engeland zou het toernooi eigenlijk moeten winnen”, begint Rooney tegenover de BBC, waar hij komende zomer actief is als pundit (analist) tijdens het EK 2024 in Duitsland. “Ik heb ook een goed gevoel voor Portugal, ze hebben echt een goede ploeg, goede individuen. Ze zullen het goed doen”, gaat de voormalig middenvelder verder.

Artikel gaat verder onder video

Maar waarom zou Engeland dan kans maken op de winst in het eindtoernooi? Rooney licht het toe. “De laatste twee toernooien waren ze dichtbij en ze kunnen terugvallen op hun ervaring. Spelers als Harry Kane en Jordan Pickford kunnen de spelers die nieuw zijn helpen om zich te vestigen en dat zal de sleutel zijn om ze deze keer over de streep te trekken.”

Rooney verwacht daarentegen vrij weinig van aartsrivaal Schotland. Ook de Tartan Army kan het land niet uit de lastige poule krijgen, zo denkt de Manchester United-legende. “Ze zullen veel steun krijgen en hun fans zullen in groten getale aanwezig zijn, maar ik denk dat het voor Schotland moeilijk zal worden om uit hun groep te komen.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jack van Gelder vindt dat Frenkie de Jong ‘volwassener’ had moeten zijn

Jack van Gelder vindt dat Frenkie de Jong zelf medeschuldig is aan het missen van het EK.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Duke
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Rooney een voormalig middenvelder? Dan heb ik nooit goed naar voetbal gekeken

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen