Vitesse vloert PSV in heerlijke topper

25 november 2012, 16:24

Na Ajax, dat enkele weken geleden thuis al met 0-2 van ze verloor, heeft ook PSV ondervonden dat Vitesse dit seizoen in Nederland voor niemand onder hoeft te doen. In Eindhoven wonnen de Arnhemmers zondag met 1-2. In een geweldige wedstrijd, die eigenlijk geen verliezer verdiende, tekende Wilfried Bony voor de winnende goal.

Door de zege staat Vitesse nog maar op twee punten van PSV. Niemand moet er dus vreemd van opkijken als de ploeg uit Arnhem echt tot april mee gaat doen om de titel. In Eindhoven toonde de ploeg van Fred Rutten bovendien aan niet alleen prima te kunnen voetballen, maar dat het ook zijn mannetje staat als er geknokt moet worden.

De absolute wil om te winnen niet alleen bij Vitesse, maar ook bij PSV in overvloed aanwezig. Scheidsrechter Bas Nijhuis zal wel eens makkelijkere middagjes gehad hebben dan deze in Eindhoven, want hij werd onafgebroken flink op de proef gesteld. Spelers proberen elkaar (tweede) gele kaarten aan te smeren, claimden strafschoppen en strooiden met spijkerharde tackles. Eén keer gooide Theo Janssen tegenstander Kevin Strootman zelfs tegen Nijhuis aan, waarna de PSV'er een boze blik kreeg van de scheidsrechter. Janssen stond er bij, keek er naar en stak lachend zijn duim op.

Dat de wedstrijd zo leuk werd, had ook met het scoreverloop te maken. PSV kwam al heel vroeg met 1-0, toen Timothy Derijck handig profiteerde van een ongelukkige verdedigende actie van Jan-Arie van der Heijden. De bal kwam via de Vitesse-verdediger voor de voeten van de Belg, die binnen tikte. Vitesse moest daarna zijn spierballen tonen om niet overlopen te worden en kwam via Jonathan Reis op 1-1. De oud-PSV'er scoorde uit een vrije trap.

Dat het lang 1-1 bleef, was eigenlijk een wonder. Kansen kwamen er volop, voor beide goals. Zowel Wijnaldum als Bony kreeg voor een vrijwel leeg doel een niet te missen mogelijkheid, maar miste hopeloos. Ook Narsingh hielp een enorme kans om zeep, terwijl Reis geheel vrijstaand naast kopte uit een corner. De twee coaches zullen er ongetwijfeld gek van geworden zijn, maar voor het publiek was het smullen.

Uiteindelijk was het toch weer Bony die de partij besliste. Na een fraaie pass van Theo Janssen legde Reis de bal met het hoofd terug op de Ivoriaan, die nu wel afrondde. Strootman had daarna nog de 2-2 op zijn schoen, een resultaat waar PSV gezien het spelbeeld recht gehad op zou hebben, maar schoot in de handen van Velthuizen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen