Brood: "Belangrijk dat we nu duels gaan winnen"

Ger
1 maart 2013, 13:38

Trainer Ruud Brood van Roda JC beseft dat zijn elftal een serie overwinningen nodig heeft om uit de onderste regionen weg te komen. Als het aan de Limburgers ligt, start de reeks zondag, als FC Groningen op bezoek komt.

"Gezien de negende plek op de ranglijst is FC Groningen een ploeg om rekening mee te houden. Met Michael de Leeuw hebben ze een speler die een wedstrijd kan beslissen, Virgil van Dijk staat centraal achterin garant voor lengte en kracht en met Kees Kwakman en Rasmus Lindgren hebben ze de nodige routine in huis", zegt Brood op de website van Roda. "De mentaliteit waarmee we recent Ajax en AZ hebben bestreden, is zondag de basis. We willen weg uit de onderste regionen en daarom is het belangrijk dat we nu wedstrijden gaan winnen."

De coach kan gewoon een beroep doen op verdediger Abel Tamata. Zijn rode kaart, opgelopen in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht, is geseponeerd. Krisztián Németh is er vanwege een enkelkwetsuur niet bij. Ook de geblesseerde Davy de Beule (knie) en Adil Ramzi (hamstring) ontbreken hoogstwaarschijnlijk.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen