FC Utrecht vecht zich naar Europa League-ticket

26 mei 2013, 14:23   Bijgewerkt: 26 mei 2013, 14:32

FC Utrecht heeft gekregen waar het, op basis van het hele seizoen, recht op heeft: een ticket voor de Europa League. In de eigen Galgenwaard klaarde de ploeg van coach Jan Wouters de klus tegen FC Twente, dat een half jaar geleden nog bovenaan de Eredivisie stond. Na de 0-2 overwinning in Enschede kwam FC Utrecht in eigen huis door twee fantastische doelpunten met 0-2 achter, maar het kwam terug tot 1-2.

Het succes komt FC Utrecht toe, want de ploeg speelt dit seizoen goed en verzorgd voetbal. De formatie van Wouters leverde deze jaargang hét bewijs dat je geen torenhoog budget hoeft te hebben of dure spelers hoeft te halen om succesvol te zijn.

Het contrast met FC Twente kan bijna niet groter zijn. De ploeg uit Enschede begon met grote ambities aan het seizoen en werd maandenlang gezien als favoriet voor de titel, maar een goed ingespeeld team werd het nooit. In plaats daarvan was het los zand en zakte het steeds verder weg. Dat het naast Europees voetbal grijpt had een aantal maanden geleden niemand voor mogelijk gehouden, maar de conclusie is dat de ploeg een EL-ticket simpelweg niet verdiend heeft.

Puur op individuele klasse boog FC Twente de in de heenwedstrijd opgelopen schade dus recht. Voor rust werd het zelfs al bijna 0-3, maar Ruiter hield zijn ploeg overeind door een schot van Luc Castaignos uit zijn doel te ronselen. FC Utrecht wankelde, maar kreeg vlak na rust van FC Twente het duwtje in de rug waar het zo naar snakte. Felipe Gutiérrez kon een slechte uittrap van Sander Boschker niet controleren, waarna Edouard Duplan de bal in het verlaten doel kon tikken.

De 1-2 stand leidde tot een ongekend spannende slotfase, waarin één doelpunt van FC Twente genoeg was om het feestje van FC Utrecht te bederven. De Tukkers waren er een aantal keer ook dicht bij, maar FC Utrecht hield de rug recht en sleepte het ticket voor de Europa League, waarvoor het maandenlang gewerkt had, binnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen