FC Twente snijdt zichzelf in de vingers

Jw
2 november 2013, 21:41   Bijgewerkt: 2 november 2013, 22:52

FC Twente heeft zaterdagavond twee dure punten laten liggen in de Eredivisie. De Tukkers gingen in de thuiswedstrijd tegen NEC met een 2-0 voorsprong rusten, maar gaven de winst in de tweede helft op onbegrijpelijke wijze uit handen. NEC kwam terug tot 2-2 en daar bleef het bij in Enschede.

NEC kwam er daarna niet meer aan te pas. De ploeg uit Nijmegen zakte volledig in op de eigen helft en had met de trage Michael Higdon in de spits bovendien nauwelijks perspectief op een snelle uitbraak. FC Twente swingde en kwam op 2-0 door een aanval uit het boekje. Rechtsback Roberto Rosales ging de één-twee aan met Felipe Gutierrez en gaf zelf voor op Quincy Promes, die het afrondde met een zuivere volley. NEC was rijp voor de knock-out, maar FC Twente verzuimde er 3-0 van te maken. De Nijmegenaren werden dan ook gered door het fluitsignaal voor de rust.

FC Twente was zichtbaar aangedaan door de eerste de beste tegenslag in de wedstrijd en NEC profiteerde daar optimaal van. Rosales was in dromenland bij een voorzet vanaf de rechterflank en Jakob Jantscher zorgde met een kopbal voor de gelijkmaker. NEC had de schade binnen een kwartier volledig gerepareerd en ineens was er zelfs uitzicht op een stunt.

Ook in het vervolg was Twente werkelijk geen schim van de frivole voetbalmachine uit de eerste helft. Rasmus Bengtsson had bovendien geluk dat scheidsrechter Higler tien minuten voor het einde slechts geel gaf voor het neerhalen van de doorgebroken Rieks. In de slotfase perste FC Twente er nog een klein slotoffensief uit, maar het was bij lange na niet genoeg voor de overwinning. Alles kan dit seizoen in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen