Vloet bedenkt zich en wordt coach van Den Bosch

10 februari 2016, 14:29   Bijgewerkt: 10 februari 2016, 18:56

Wiljan Vloet is per direct de nieuwe hoofdcoach van FC Den Bosch. De 53-jarige oefenmeester heeft een contract voor 2,5 jaar getekend bij de Brabantse Jupiler League-club, waar hij de opvolger is van René van Eck. Laatstgenoemde werd afgelopen weekend, enkele dagen na de bekeruitschakeling door de amateurs van VVSB, ontslagen.

Vloet debuteerde in 1999 in het betaald voetbal als Hoofd Jeugdopleiding bij FC Den Bosch. In 2000 promoveerde hij tot hoofdcoach. Later was Vloet eindverantwoordelijke bij Roda JC Kerkrade, Sparta, ADO Den Haag, NEC en het Griekse Niki Volos.

"Ik kijk ernaar uit om weer bij FC Den Bosch op het veld te mogen staan en om op sportief vlak met mijn ervaring een bijdrage te kunnen leveren aan de ambities van de club", aldus Vloet op de website van zijn nieuwe club. "De afgelopen periode ben ik op maatschappelijk en managementvlak actief geweest buiten de voetballerij."

Vloet meldde in november vorig jaar nog dat hij een punt achter zijn loopbaan in het profvoetbal heeft gezet. "Maar toen FC Den Bosch me benaderde voor het trainerschap is na diverse gesprekken het positieve gevoel ontstaan om weer aan de slag te gaan", laat hij nu weten. "Ik kijk met veel vertrouwen en energie uit naar de samenwerking met het kader en de spelersgroep. Het primaire doel voor dit seizoen is en blijft om deelname aan de Jupiler Play-Offs af te dwingen. We hebben een brede, talentvolle selectie en zullen er gezamenlijk alles aan doen om dat doel te bereiken."

Algemeen directeur Edward van Wonderen vult aan: "In december hebben wij onder leiding van manager voetbalzaken Fred van der Hoorn de eerste gesprekken met Wiljan gevoerd, ter voorbereiding op een mogelijke komst in de zomer. Deze gesprekken hebben de basis gevormd om nu snel te kunnen handelen. Met de komst van Wiljan Vloet onderstreept de club haar ambities om in de komende seizoenen te koersen richting de top van de Jupiler League. Het onderliggende contract met Wiljan heeft daarom ook een looptijd tot juni 2018. Ik kijk erg uit naar zijn komst en de dynamiek die dit onze club gaat geven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen