PSV toont tegen Roda JC groot kwaliteitsverschil

16 april 2016, 23:03

In de strijd om het kampioenschap ligt de druk momenteel bij Ajax. PSV deed zaterdagavond zijn plicht door op bezoek bij Roda JC met 0-3 te winnen. De Amsterdammers komen zondag in actie. Voor Roda is de strijd tegen degradatie nog niet voorbij.

Voor PSV is de opdracht in de laatste fase van de competitie uiterst simpel: alle wedstrijden winnen. Alleen dan houden ze een kans op het kampioenschap, maar blijven ze wel afhankelijk van een misstap van koploper Ajax. Het zorgt voor een spannend slot in de top van de Eredivisie en trok zaterdagavond maar liefst duizend supporters van PSV naar Kerkrade voor het competitieduel met laagvlieger Roda JC, dat nog niet geheel veilig is als het gaat om het ontlopen van de degradatiezone.

In de eerste minuten van het duel was goed zichtbaar dat Roda JC vanuit de tegenaanval wilde toeslaan. Bij balbezit van PSV zakte het met alle spelers terug op de eigen speelhelft. Echt effect had dat niet. Na tien minuten knikte Luuk de Jong een afgemeten voorzet van Jetro Willems tegen de touwen. Het was voor PSV de twaalfde treffer in de eerste tien minuten van een duel, tweemaal zoveel als de andere Eredivisie-clubs. De Eindhovenaren maakten de hele eerste helft het spel in Kerkrade en zochten geduldig en professioneel naar de ruimtes op het veld.

Kalezic stuurde zijn spelers na rust met een ander strijdplan het veld. De Limburgers stonden met de laatste linie hogerop te spelen en hadden in de eerste tien minuten het initiatief. Wederom leidde dat niet tot grote kansen, waarna De Jong het duel op slot gooide. Wederom sloeg hij toe met een kopbal, maar ditmaal kwam de voorzet vanaf de rechterkant van Brenet. Voor Roda een reden om van bank te gaan spelen en meer risico in het spel te leggen. Dat leverde een fraaie omhaal van Marcos Gullón op die rakelings langs het doel van PSV ging.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen