Recordhouder PSV voegt weer JC Schaal toe aan collectie

31 juli 2016, 20:58

De Johan Cruijff Schaal is zondag, bij het eerste duel van het nationale voetbalseizoen, in handen gekomen van PSV. De regerend kampioen van Nederland sleepte de eerste prijs van het seizoen ten koste van Feyenoord in de wacht. In een weinig verheffende wedstrijd in de Amsterdam Arena stond er dankzij een doelpunt van Davy Pröpper een 0-1 eindstand op het scorebord.

Daardoor staat de teller van gewonnen Nederlandse Supercups bij PSV na zeventien optredens op elf stuks. Daarmee is de ploeg uit Eindhoven recordhouder, voor Ajax (acht). Feyenoord, dat als bekerwinnaar mocht opdraven in de ArenA, won de prijs tot dusver twee keer, maar nog nooit in de huidige eeuw (1991 en 1999). PSV kreeg de schaal na afloop overhandigd van Susila Cruijff, de dochter van de legendarische Johan Cruijff, naar wie de wedstrijd in 1996 vernoemd werd.

De misser van De Jong bracht leven in de brouwerij, iets waar men op de tribunes naar hunkerde. Na een opstootje kregen Jens Toornstra en Jetro Willems geel en vlak daarna schampte Gastón Pereiro de bal voor het doel langs. De wedstrijd werd zeven minuten voor rust volledig opengebroken. Na gerommel na een inworp vanaf rechts, schoot Davy Propper PSV via het been van Terence Kongolo op een 0-1 voorsprong. Dat was meteen de, dik verdiende, ruststand in de slechts voor de helft gevulde ArenA.

Feyenoord liet een zwakke indruk achter in de eerste helft, maar kwam vervolgens getergd uit de kleedkamer. Het team van Giovanni van Bronckhorst forceerde meerdere goede kansen, maar Tonny Vilhena, Dirk Kuyt, Jens Toornstra en Eljero Elia slaagden er niet in om Jeroen Zoet te passeren. Eric Botteghin was dichtbij met een kopbal uit een corner, maar zijn inzet werd bij de tweede paal van de lijn gehaald door Guardado.

Derhalve heeft PSV voor de elfde keer de Nederlandse Supercup gewonnen. Vorig jaar werd deze prijs ook gegrepen, toen er met 3-0 van FC Groningen gewonnen werd.

[photo,99572,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen