Van de Streek gepasseerd bij Utrecht: "Het is ook terecht"

15 oktober 2017, 09:00

Erik ten Hag zette Sander van de Streek tegen sc Heerenveen op de bank van FC Utrecht, en prompt wonnen de Domstedelingen na drie wedstrijden op rij zonder zege weer eens. Van de Streek baalt van zijn reserverol, maar kan Ten Hag ook geen ongelijk geven.

Urby Emanuelson kreeg de voorkeur op het Utrechtse middenveld. Hij vormde samen met Rico Strieder het controlerende blok. Van de Streek speelde de laatste twintig minuten mee voor Zakaria Labyad, die geblesseerd uitviel. Op dat moment stond Utrecht al met 3-1 voor en was de overwinning in de pocket.

Van de Streek startte alle wedstrijden daarvoor, op één na, in de basis. Maar deelde ook mee in de malaise van voorgaande weken. Utrecht verloor bij FC Twente (4-0), kreeg een gigantisch pak rammel tegen PSV (1-7) en toonde tegen Vitesse (1-1) al weer iets van verbetering.

"De laatste wedstrijden speelden we niet goed, en dan wordt er wel eens gewisseld", zegt het kind van de rekening tegen FCUpdate.nl. "Natuurlijk baal ik, maar het is ook niet zo dat ik de laatste duels schitterde. Het is gewoon terecht. Ik kan me wel indenken dat de trainer dit besluit."

Betere organisatie

Tegen Heerenveen vond Van de Streek de Utrechtse organisatie beter staan. "Ze kwamen er moeilijk doorheen. Heerenveen heeft niet heel veel kansen gehad. De duels hiervoor kregen we veel goals tegen. Dat betekent dat de organisatie niet goed stond. Nu wel. We hebben met elkaar gepraat en gezorgd dat de koppen de zelfde kant op stonden en er bovendien meer duidelijkheid was."

Het is afwachten of van Van de Streek snel terugkeert in de basis, of dat Ten Hag vasthoudt aan dit winnende recept. Feit is dat de middenvelder het naar zijn zin heeft in de Galgenwaard. Hij verruilde afgelopen zomer SC Cambuur voor FC Utrecht. "Het bevalt hier goed. Ik heb het hier naar mijn zin, we hebben een leuk team."

Van de Jupiler League naar de subtop van de Eredivisie is een behoorlijke stap, vindt ook Van de Streek. "Elke dag probeer ik beter te worden. Het gaat allemaal niet vanzelf. Het was aanpoten, en dat moet ik nog steeds. Volgens mij is dat alleen maar goed. Het niveau ligt hier een stuk hoger en ik wil me iedere week verbeteren."

Door: Steven Koelma

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen