Kluivert gaat contract niet verlengen: "Voel me onder druk gezet"

17 mei 2018, 20:02   Bijgewerkt: 17 mei 2018, 20:15

Aanvaller Justin Kluivert gaat zijn contract bij Ajax definitief niet meer verlengen. De aanvaller voelt geen vertrouwen meer vanuit de club, mede omdat de Amsterdammers hem wilden verkopen buiten zijn eigen medeweten om. Ook denkt hij dat ze zijn verbintenis vooral willen verlengen voor hun eigen bestwil. Daarnaast viel het verkeerd dat ze hem wilden verkopen aan Tottenham Hotspur.

"Ajax wil dat ik mijn contract verleng, zodat ze meer kunnen vragen", vermoedt een openhartige Kluivert in De Volkskrant. "Mijn plan was om te blijven, maar er is veel gebeurd de laatste tijd. Het publiek denkt dat het alleen om geld gaat, terwijl iedereen weet dat ik het goed had. Ik zat helemaal niet te wachten op geld. Voetbal is belangrijk. Ik wil mezelf ontwikkelen."

Toch benadrukte Ajax keer op keer dat zijn contract, dat in 2019 afloopt, moest verlengen. Kluivert: "Ik voel me onder druk gezet. Het belangrijkste voor Ajax is dat ik mijn contract verleng. Dan gaat het niet om het voetbal, maar om geld. Door alle speculaties is de emmer vol geraakt. En ik maak de keuze, niet mijn moeder of mijn vader. Mijn moeder staat achter elke keuze die ik maak."

Tottenham Hotspur

Dat gevoel ontstond mede vanwege het feit dat Kluivert mogelijk verkocht zou worden aan Tottenham Hotspur. "Ik hoorde dat op het laatste moment", vertelt de aanvaller over het feit dat Ajax hem voor twintig miljoen euro wilde verkopen. Dat bevestigt technisch directeur Marc Overmars: "Het voorstel was dat hij dan nog twee jaar in Amsterdam zou spelen en daarna naar Spurs zou gaan. Daar zijn we verder niet op doorgegaan, omdat we toen zelf het contract met Justin wilde verlengen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen