Feyenoord grijpt Johan Cruijff Schaal opnieuw via penalty's

4 augustus 2018, 20:45

Door de penalty's beter te nemen dan PSV heeft Feyenoord voor het tweede jaar op rij de Johan Cruijff Schaal weten te bemachtigen. Zaterdagavond in Eindhoven waren de negentig minuten zonder doelpunten niet om aan te zien, dus bood de strafschoppenserie direct na het laatste fluitsignaal uitkomst. Angeliño miste op matchpoint voor PSV, waarna de teruggekeerde Jordy Clasie het duel besliste door wel raak te schieten.

Landskampioen PSV en bekerwinnaar Feyenoord waren ten opzichte van afgelopen seizoen op enkele plaatsen gewijzigd. Zo startte PSV met drie nieuwe verdedigers: Denzel Dumfries, Nick Viergever en Angeliño waren nieuwe gezichten bij de Eindhovenaren. Daarnaast speelde Donyell Malen op de plek van Hirving Lozano en Pablo Rosario in plaats van Marco van Ginkel. Aan de kant van Feyenoord was Justin Bijlow de nieuwe eerste keeper na het vertrek van Brad Jones en Jordy Clasie de vervanger van de vertrokken Karim El Ahmadi.

Gelukkig gebeurde dat in de rest van de wedstrijd niet meer, maar helaas kregen de supporters in het uitverkochte stadion ook in de tweede helft nauwelijks waar voor hun geld. PSV dacht te scoren via captain Luuk de Jong, maar hij hinderde Bijlow teveel. Later was de doelman attent bij een kopbal van de spits en een schotje van de doorgebroken invaller Lozano, die in het veld was gekomen voor Malen.

Omdat ook Rosario vervolgens niet wist te scoren (opnieuw redding Bijlow), kon Jordy Clasie het vonnis over PSV en zijn nieuwe coach Mark van Bommel vellen. Clasie deed dat, hij stuurde Zoet de verkeerde hoek in en besliste de strijd om de Johan Cruijff schaal opnieuw in Feyenoords voordeel. Vorig jaar werd Vitesse na strafschoppen verslagen, nu dus PSV. Feyenoord pakte zo de vierde Johan Cruijff schaal in de historie, met een goed gevoel kan het volgende week beginnen met een uitwedstrijd tegen De Graafschap.

Opstellingen en beoordelingen*

PSV: Jeroen Zoet 6, Denzel Dumfries 6, Daniel Schwaab 6, Nick Viergever 5.5, José Angeliño 6, Jorrit Hendrix 7, Pablo Rosario 7.5, Gaston Pereiro 6, Steven Bergwijn 6 (83. Mauro Junior -), Luuk de Jong 6, Donyell Malen 5.5 (59. Hirving Lozano 6.5).

Feyenoord: Justin Bijlow 8, Jeremiah St. Juste 5 (85. Bart Nieuwkoop -), Eric Botteghin 5.5, Jan-Arie van der Heijden 6, Calvin Verdonk 6, Jordy Clasie 6.5, Tonny Vilhena 5, Jens Toornstra 6 (62. Sofyan Amrabat 5), Steven Berghuis 6, Robin van Persie 7 (84. Dylan Vente -), Sam Larsson 6.

Man of the match: Justin Bijlow

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen