Bayern-trainer Kovac moet vrezen voor ontslag: "Ken de wetten"

7 oktober 2018, 08:36

De druk op Niko Kovac neemt flink toe. Na de nederlaag tegen Borussia Mönchengladbach (0-3) moet de coach zich serieuze zorgen maken over zijn baan bij Der Rekordmeister. En dat beseft de oefenmeester zelf ook maar al te goed. "Ik weet hoe het werkt in de voetballerij", aldus de coach, die met Bayern is afgezakt naar de vijfde plaats in de Bundesliga.

Ondanks een prima seizoensstart en de winst in de Supercup op Eintracht Frankfurt, gaat het de laatste weken een stuk minder. Er werden drie duels op rij niet gewonnen in de Bundesliga, terwijl het ook tegen Ajax de mindere was in de Champions League. "We maken veel te veel fouten", oordeelde hij na het verlies. "Bovendien hadden we maar drie doelpogingen. Dat is veel te weinig, ook al stond de tegenstander erg verdedigend opgesteld."

De slechte reeks kan dan ook gevolgen hebben voor zijn eigen positie. "Het is jammer dat er veel spelers weg zijn voor interlands. Aan de andere kant, kunnen ze ook even hun hoofd leeg maken. Dit moeten we namelijk snel omdraaien." Een klein jaar geleden overkwam Carlo Ancelotti overigens hetzelfde, ook hij werd na enkele maanden in het nieuwe seizoen al aan de kant gezet.

"We hebben aan het begin van het seizoen laten zien dat we beter kunnen dan dit. Daar moeten we weer naartoe. Ik ga mijn best er voor doen", aldus Kovac. In de Bundesliga is Bayern afgezakt naar de vijfde plaats met dertien punten: dat zijn er vier minder dan koploper Borussia Dortmund.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen