Bij Spanje vertrokken Moreno 'geschokt' door teksten Enrique

29 november 2019, 10:08

De situatie van Roberto Moreno blijft de gemoederen bezighouden in Spanje. Gedurende de absentie van de Luis Enrique die met persoonlijk leed kampte, nam de coach de honneurs waar bij Spanje. Dat ging goed, maar toen Enrique terugkeerde op de bank kreeg Moreno te horen dat hij niet meer welkom was.

Een vreemde situatie, vindt ook de coach die AS Roma, Celta de Vigo en FC Barcelona de vaste assistent was van Enrique. Toen Enrique door persoonlijke omstandigheden zijn taken naast zich neerlegde bij Spanje, werd Moreno doorgeschoven. Dat ging prima: hij loodste Spanje met zeven zeges uit negen kwalificatieduels naar het EK.

Toch kreeg hij van Enrique, die inmiddels is teruggekeerd bij Spanje, te horen dat hij mag vertrekken. "Ik wil niet iemand als Moreno in mijn team", sprak de coach, die hem als 'niet loyaal' omschreef. Moreno is geschrokken van de teksten en weet niet waar de breuk ineens vandaan komt. "Ik heb hem direct gezegd dat hij mocht terugkeren als hoofdcoach als hij dat zou willen. Hij reageerde dat hij niet meer op me rekende. Ik was geschokt. In de rest van de staf behield Luis wel het vertrouwen, terwijl ik alle beslissingen in samenspraak met hem heb genomen", zegt de ontslagen assistent tegen Marca.

"Ik weet niet waarom hij spreekt over dat ik niet loyaal zou zijn", vervolgt Moreno. "Ik ben negen jaar lang loyaal aan hem geweest."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen