Everton wint twee dagen na ontslag Silva knap van Chelsea

7 december 2019, 15:33   Bijgewerkt: 8 december 2019, 21:32

Everton heeft de rumoerige week afgesloten met een knappe zege op Chelsea (3-1). Twee dagen na het ontslag van Marco Silva liet interim-trainer Duncan Ferguson Everton spelen als een vechtmachine en daar had een slap Chelsea geen enkel antwoord op. Het is voor de ploeg van Frank Lampard de derde nederlaag in de laatste vijf officiële duels.

De midweekse, vernederende nederlaag tegen aartsrivaal Liverpool (5-2) deed Silva de das om. Onder zijn leiding had Everton slechts veertien punten gepakt en dat betekent dat de ambitieuze club in degradatienood verkeert. Om het tij te keren moet technisch directeur Marcel Brands op zoek naar een nieuwe trainer. David Moyes lijkt favoriet, maar vanmiddag werd ook Niko Kovac op Goodison Park gesignaleerd. Tot er een opvolger is gevonden, neemt Ferguson de honneurs waar.

Het clubicoon kon zich als interim-trainer geen betere start wensen. Al na vijf minuten beleefde zijn elftal een droomstart. Uitblinker Richarlison kopte binnen op aangeven van Djibril Sidibe. Chelsea ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar het knokkende Everton hield stand tegen de bezoekers uit Londen. De vechtlust werd in de tweede helft verder beloond. Dominic Calvert-Lewin verdubbelde de voorsprong nadat hij Kurt Zouma simpel van de bal zette. De dik veertig minuten die daarna volgden wist Everton te overleven.

Chelsea deed nog wel wat terug met een raak afstandschot van Mateo Kovacic. Ondanks dat de krachten wegvloeiden, wist Everton ook de derde te maken. Nieuw geschutter in de defensie van de Londenaren werd wederom afgestraft door Calvert-Lewin. Een uitzinnige Ferguson kon na het eindsignaal zijn geluk niet op. De overwinning maakte zichtbaar veel los bij hem en iedereen bij The Toffees, die in ieder geval voor even de degradatieplaatsen hebben verlaten

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen