Ajax: geen Promes verwacht tegen AZ, mogelijk toch transfer(s)

13 december 2019, 14:17

Het meespelen van Quincy Promes in de topper tegen AZ is zeer onwaarschijnlijk. Erik ten Hag rekent zondag niet op de aanvaller van Ajax. Daarnaast zijn Hakim Ziyech en Nicolas Tagliafico niet schadevrij uit het Champions League-duel met Valencia gekomen. Over hen is Ten Hag een stuk positiever.

"Ziyech en Tagliafico hebben klachten, maar ik verwacht ze morgen (zaterdag, red.) weer op het trainingsveld", zei Ten Hag vrijdag op de persconferentie. "Waar ik van Quincy bijna honderd procent zeker weet dat hij niet speelt, verwacht ik hun beiden wel."

Sinds Ajax in de voorste linie blessures kent, gaat het scoren een stuk moeizamer. De laatste twee wedstrijden werd er niet gescoord. "Natuurlijk is dat zorgelijk. Ik weet ook waar dat aan ligt. We hebben te weinig diepte in ons spel. Maar ook met deze bezetting moeten we scoren."

Transfermarkt

De huidige blessures van David Neres, Zakaria Labyad en Promes kunnen betekenen dat Ajax zich in januari alsnog gaat roeren op de transfermarkt. Eerder gaf Ten Hag nog aan dat er in principe niemand bij zou komen. "Er zijn wel wat dingen veranderd. We moeten de koppen goed bij elkaar steken: hoe staan de blessures ervoor? Wat is de prognose? Aan de hand daarvan kunnen we het beleid heroverwegen. Dan nog moet er wel iets beschikbaar zijn wat ons kan helpen."

Over de uitschakeling in de Champions League wilde Ten Hag het niet meer hebben. "We waren erg teleurgesteld, maar de blik gaat heel snel op de andere wedstrijd. Er wordt weerbaarheid verwacht van een topvoetballer. We waren bovenmatig teleurgesteld. De een wat meer dan de ander. Dat mag 24 uur, daarna moeten we verder." In de komende wedstrijd wacht AZ, de belangrijkste uitdager van Ajax in de titelrace. De Alkmaarders gingen donderdag bij Manchester United hard onderuit. "Ik zag twee verschillende helften. Daarin zag je de kracht van AZ, maar ook de zwaktes. Dat hebben we in de fase na rust gezien. We zullen dus gas moeten geven."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen