Zes bestuurders Barça dienen uit onvrede ontslag in

10 april 2020, 09:29

De bestuurlijke crisis van FC Barcelona houdt aan. In totaal hebben zes bestuurders hun functie neergelegd, omdat zij ontevreden zijn over de koers die Barça vaart onder voorzitter Josep Maria Bartomeu (foto). In een gezamenlijke brief wordt opgroepen tot voorzittersverkiezingen.

De bal werd aan het rollen gebracht door vice-voorzitter Emili Rousaud. Volgens de vice-voorzitter verzocht Bartomeu hem af te treden. Voor Enrique Tombas - ook vice-voorzitter - en managers Silvio Elias, Josep Pont, Maria Teixidor en Jordi Calsamiglia reden om zich solidair te verklaren.

Zij hebben een gezamenlijke ontslagbrief ingeleverd en Bartomeu telefonisch ingelicht, meldt La Vanguardia. 'Het ontslag van zes bestuurders is een grote klap. Het is een georganiseerde reactie op de manier waarop de voorzitter de club leidt', aldus de krant, die niet uitsluit dat meerderen dit voorbeeld volgen.

Het dagblad, gevestigd in Barcelona, bezit ook een brief die de opgestapte bestuurders willen delen met de fans en leden. Daarin spreken de zes ook hun teleurstelling uit over de zogenaamde Barça-gate. Dit betreft het schandaal waarin wordt beweerd dat Bartomeu een bedrijf inhuurde om zijn eigen imago op te poetsen en Lionel Messi en anderen zwart te maken. 'We raden onze club aan, zodra de omstandigheden het toelaten, nieuwe verkiezingen uit te schrijven', staat in het slot van de brief. 

Lees meer: 'Bartomeu huurde bedrijf in om Messi en anderen zwart te maken'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen