Harde brief aan Bartomeu door Barça's president-kandidaat Font

13 april 2020, 09:34

Een volgend hoofdstuk in de bestuurscrisis van FC Barcelona: nadat er eerder onvrede was tussen de clubleiding en de spelersgroep, er financiële tekorten dreigden door de coronacrisis en er afgelopen vrijdag zes bestuurders opstapten uit onvrede over het gevoerde beleid, heeft Víctor Font, een van de kandidaten om bij FC Barcelona het stokje over te nemen van president Josep Bartomeu, een open brief geschreven in de Spaanse media met harde toon.

Font hoopt daarmee ongetwijfeld de knuppel in het hoenderhok te gooien, om zo vervroegde verkiezingen af te dwingen. Daar waren de bestuursleden van de Catalanen ook op uit, maar toen Bartomeu weigerde, besloten ze om op te stappen. Daar komt deze hard brief van Font – die overigens schrijft vooral uitleg te willen van de voorzitter - overheen. Volgens hem is FC Barcelona sportief en financieel 'failliet'.

'Het is gênant hoe de club zich momenteel op institutioneel niveau gedraagt', schrijft Font, die benadrukt dat er financiële problemen zijn bij de grootmacht. Volgens hem moet de bouw van het nieuwe trainingscomplex á zeshonderd miljoen euro direct worden stilgelegd. Geen last-minute-deals, maar goed beleid moet er komen om de club te redden. 'Het bestuur van Barcelona moet net zo creatief zijn als Johan Cruijff, toen hij nog het iconische blauw met bordeauxrode shirt droeg', vindt Font, die oproept tot transparantie. 'De bal ligt bij Bartomeu.'

Lees ook: Barça neemt afstand van aantijgingen en bevestigt vertrek

De kandidaat voor de verkiezingen zou steun hebben van Xavi Hernandez, in wie hij de potentiële nieuwe trainer ziet. Tot dusver is Font de enige die zeker heeft laten zien dat hij van plan is om aan de verkiezingen in 2021 deel te nemen. Oud-preses Joan Laporta en Toni Freixa overwegen zichzelf ook verkiesbaar te stellen, evenals Jordi Roche, die de steun geniet van Sandro Rosell (eveneens voormalig president).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen