Eerste post-corona ontslag in La Liga: Rubi weg bij Betis

21 juni 2020, 08:43

Real Betis heeft drie wedstrijden na de coronastop trainer Joan Francesc Ferrer Sicilia (Rubi) al ontslagen. De oefenmeester pakte in de eerste drie duels slechts één punt en moest na de nederlaag tegen Athletic Bilbao de club verlaten, zo werd zaterdag diep in de nacht besloten. Hij was eerder dit seizoen nog de opvolger van Quique Setién (die naar FC Barcelona vertrok), maar kon duideljik niet overtuigen.

Dat heeft de club naar buiten gebracht. Technisch directeur Alexis Trujillo is aangesteld als de opvolger van de oefenmeester, voor wie het eerder dit seizoen nog bijna een miljoen euro betaalde om hem bij Espanyol weg te halen. Met die club, de huidige hekkensluiter in Spanje, behaalde Rubi vorig seizoen nog Europees voetbal, maar zijn werkwijze sloeg in Sevilla niet aan.

Real Betis hoopte mee te doen om Europees voetbal, maar bivakkeert momenteel op de veertiende plaats. Voor de coronastop werd de slechte reeks met zes duels zonder zege overigens al ingezet. Eerder werden Marcelino (Valencia), David Gallego en Pablo Machín (Espanyol), Mauricio Pellegrino (Leganés), Ernesto Valverde (Barcelona) en Fran Escriba (Celta de Vigo) al ontslagen in La Liga dit seizoen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen