Heerenveen haalt keeper Mulder transfervrij terug naar Eredivisie

31 juli 2020 – Erwin Mulder (31) is zoals verwacht vrijdag officieel teruggekeerd bij sc Heerenveen. De doelverdediger heeft na drie seizoenen bij Swansea City te hebben gespeeld een tweejarig contract getekend in het Abe Lenstra Stadion. Omdat zijn verbintenis bij de Championship-club afliep, halen de Friezen hem transfervrij binnen.

Heerenveen haalt keeper Mulder transfervrij terug naar Eredivisie

Dat heeft sc Heerenveen bekend gemaakt. "Met Erwin hebben we een zeer ervaren doelman aangetrokken. Dat was onze ambitie en dat is gelukt", toont technisch manager Gerry Hamstra zich tevreden. "Erwin kent de club, kent de Eredivisie en neemt veel ervaring met zich mee vanuit Groot-Brittannië. De afgelopen weken stond hij bij de laatste duels van Swansea onder de lat en is dus wedstrijdfit."

De 31-jarige keeper stond tussen 2015 en 2017 ook al onder de lat bij Heerenveen. Die club ruilde hij destijds in voor Swansea City, waarmee hij degradeerde uit de Premier League. Vorig seizoen keepte hij nog 25 duels in het Championship, maar dit seizoen kwam hij nauwelijks aan de bak. In de play-offs stond hij wel onder de lat, maar de keeper kiest nu dus voor een terugkeer naar vertrouwde grond.

Heerenveen was hard op zoek naar een nieuwe keeper, omdat Warner Hahn en Filip Bednarek zijn vertrokken. Robbin Ruiter van PSV was ook in beeld, maar die deal ketste af vanwege een in de ogen van Heerenveen te hoge vraagprijs. Hij werd donderdag vastgelegd door Willem II. Wel zullen de Friezen ongetwijfeld ook nog een stand-in voor Mulder willen halen.

Eredivisie

gerelateerd