Schöne transfervrij weg bij Genoa: "Ajax niet onlogisch"

7 januari 2021, 11:23

Lasse Schöne (34) is per direct transfervrij. De ervaren Deense middenvelder was volledig overbodig geworden bij Genoa, maar heeft met de Italiaanse club een overeenstemming bereikt over een ontbinding van de verbintenis. Ondanks dat de nieuwe coach Davide Ballardini hem graag had gehouden, was het al te laat.

Dat laat zaakwaarnemer Revien Kanhai weten tegenover Voetbal International. "Lasse is topfit, heeft elke dag voluit kunnen trainen, en wil zich in de komende maanden weer goed op het veld laten zien, met een plek in de selectie van Denemarken richting het EK als een belangrijk doel", stelt de belangenbehartiger over Schöne, die tot dusver vijftig interlands speelde namens Denemarken. 

Er is veel interesse voor de oud-Ajacied. "Ik word dagelijks gebeld door clubs en agenten over Lasse. Maar Lasse is terecht kritisch en wil een juiste stap maken", vertelt Kanhai. "Er zijn diverse aanvragen uit Italië. Maar een terugkeer naar Ajax zou ik ook niet onlogisch vinden. Lasse is nu juist de perfecte persoon die de soms ontbrekende balans kan brengen binnen en buiten het veld."

Lees ook: Schöne niet in de Genoa-selectie: "Ronduit triest"

Schöne stapte anderhalf jaar geleden over van Ajax naar Genoa voor een Italiaans avontuur, maar na zijn eerste seizoen kwam hij op een zijspoor terecht. De Deen werd niet ingeschreven voor de Serie A en zag daardoor zijn EK-kansen slinken. "Lasse en ik zijn ervan overtuigd dat hij nog absoluut zijn topniveau van Ajax kan behalen", aldus Kanhai. Hoewel Genoa het nieuws nog niet heeft bevestigd, is ook in zijn thuisland Denemarken het nieuws doorgekomen dat Schöne transfervrij is. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen