350 euro boete voor MVV-fan die Kallon racistisch bejegende

3 februari 2021 – Het Openbaar Ministerie in Limburg heeft een MVV-supporter een boete van 350 euro opgelegd. De 21-jarige man uit Maastricht maakte zich op 5 september vorig jaar schuldig aan discriminerende en beledigende opmerkingen richting SC Cambuur-speler Issa Kallon.

350 euro boete voor MVV-fan die Kallon racistisch bejegende

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Het Openbaar Ministerie keurt dergelijk gedrag ten zeerste af. De uitlatingen zijn discriminerend en beledigend en horen absoluut niet thuis in de sport. De verdachte ziet in dat zijn uitspraken racistisch zijn en heeft tijdens het verhoor zijn excuses aangeboden", laat de officier van justitie weten.

De KNVB startte in september een onderzoek naar de racistische uitingen en maakte in november bekend dat MVV niet wordt vervolgd. Algemeen directeur Erik Noor van MVV liet eerder al weten afstand te nemen van alle vormen van racisme. "Dat hoort niet thuis in ons stadion en dat past ook niet bij onze club", zei hij.

Lees ookCambuur-aanvaller Kallon racistisch bejegend bij MVV

Reacties

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd