Gross sprak niet met spelers na speculaties over ontslag

27 februari 2021, 23:38

Schalke 04-trainer Christian Gross heeft niet met zijn spelers gesproken over de berichten die zaterdag in de media verschenen. Naar verluidt zouden enkele ervaren spelers - onder wie ook Klaas-Jan Huntelaar - hebben gevraagd om het ontslag van de trainer. Na afloop van de 5-1 nederlaag bij VfB Stuttgart wilde Gross daar zelf niks van weten.

"Ik ben aan de missie begonnen, dus voor mij is opgeven geen optie. Nooit", zei Gross zaterdagmiddag tegenover het Duitse Sky Sport. Zijn ploeg was toen net met 5-1 geklopt door VfB Stuttgart. Het staat nog altijd stijf onderaan in de Bundesliga met slechts negen punten, acht minder dan de nummer zeventien FSV Mainz.

Daar kwamen vanochtend de verhalen bovenop dat een deel van de spelersgroep in opstand zou zijn gekomen tegen de Zwitserse oefenmeester. Gross wordt verweten dat de namen van spelers continu door elkaar haalt, spelers in de verkeerde taal worden aangesproken, de trainingen niet goed zijn en de wedstrijdtactiek vaak niet klopt. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/380789/bild-wijst-huntelaar-aan-als-een-van-de-schalke-rebellen/,_blank,Ook Klaas-Jan Huntelaar] zou volgens BILD van zich hebben laten horen. 

Gross zelf kan weinig met die verhalen en is niet het gesprek aangegaan met zijn spelers. "Ik heb ze alleen gezegd hoe ik het zie", aldus de trainer. "Wanneer ze een probleem hebben met mij, dan moeten ze naar mij toe komen. Dan zullen we daar samen naar kijken en er open en direct over praten", zei Gross. 

De 66-jarige Gross ging rond de jaarwisseling aan de slag bij het in nood verkerende Schalke 04. Hij werd daar na David Wagner, Manuel Baum en interim-coach Huub Stevens al de vierde trainer die dit seizoen aan het roer stond in Gelsenkirchen. Eerder trainde hij onder meer Tottenham Hotspur, FC Basel, VfB Stuttgart en Young Boys. Zijn meest recente avontuur voor hij bij Schalke aan de slag ging was bij het Saoedische Al-Ahli. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen