'Puig wil niet verhuurd worden en wees onder meer Ajax af'

17 juli 2021, 21:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft zich deze zomer gemeld voor FC Barcelona-talent Riqui Puig. Net als enkele andere Europese clubs hoopten de Amsterdammers de 21-jarige middenvelder te huren. De speler zelf besloot echter dat hij bij zijn kans in Camp Nou wil gaan. 

Dat meldde het Spaanse Sport. Volgens de krant was er deze zomer veel interesse voor de jonge middenvelder. Naast Ajax werden ook Granada en Celta Vigo genoemd, evenals clubs uit de Premier League en uit Duitsland. De clubs hebben zich allemaal gemeld bij Barça, maar de clubleiding liet de keuze aan de speler zelf. Die koos ervoor om bij Barcelona te blijven en daar voor zijn kans te gaan.

Vorig seizoen was een verhuur van Puig ook al aan de orde, maar ook toen bleef de middenvelder bij Barcelona. Opvallend genoeg zag juist trainer Ronald Koeman Ajax destijds als de perfecte stap voor zijn pupil. 'Erik ten Hag wordt bij Ajax wel geschikt geacht, ook omdat het systeem overeenkomstig is met hoe Koeman wil gaan spelen', schreef Mundo Deportivo destijds. 

Onder Koeman kreeg Puig vorig seizoen 24 keer de kans, waarvan twintig keer als invaller. Hij kwam tot één competitietreffer, in de wedstrijd tegen Elche. De middenvelder heeft in Camp Nou nog een contract tot de zomer van 2023. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen