'Stekelenburg heeft streepje voor, nog geen serieus bod op Neres'

21 juli 2021 – Bij Ajax zijn deze week de Oranje-internationals ingestroomd tijdens de voorbereiding. Langzaam werken de Amsterdammers toe naar de start van het nieuwe seizoen, waarin het dolgraag de landstitel wil prolongeren en hoge ogen wil gooien in de Champions League. Er hangen nog veel vraagtekens boven de basisformatie van de ploeg van Erik ten Hag.

'Stekelenburg heeft streepje voor, nog geen serieus bod op Neres'

Zo heeft de coach volgens Voetbal International nog geen keuze gemaakt wie zijn eerste doelman gaat worden. Andre Onana is op weg naar de uitgang, waardoor er drie serieuze kandidaten overblijven. Vanwege zijn status als international en sterke tweede seizoenshelft heeft Maarten Stekelenburg voorlopig een streepje voor. Toch aast ook Remko Pasveer, die overkwam van Vitesse, op een basisplaats. Derde doelman is het van Go Ahead Eagles overgekomen talent Jay Gorter.

Met de komst van Steven Berghuis heeft Ajax alvast voorgesorteerd op het vertrek van David Neres, die van de Amsterdammers mag vertrekken uit de Johan Cruijff Arena. 'Na vierenhalf jaar in Nederland wil hij een volgende stap maken. De vraag is alleen of deze gedachte ook een pakkende uitwerking krijgt. Tot op heden is er nog geen club voorbijgekomen die zowel bij Neres (sportief en financieel) of Ajax (financieel) tot actie leidde', schrijft VI.

Bovendien is er Russische interesse in Sean Klaiber en Duitse interesse in Jurgen Ekkelenkamp, die op de lijst staan van Spartak Moskou en Hertha BSC. Ajax zou mee willen werken aan een transfer, maar een officieel bod is er nog niet binnengekomen voor het duo. Ajax neemt het op zondag 7 augustus op tegen PSV in strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Ajax

gerelateerd