Dembélé en Piqué lijken te verlengen bij Barça; Umtiti twijfelt

3 augustus 2021, 18:22

FC Barcelona en Ousmane Dembélé lijken elkaar gevonden te hebben in de onderhandelingen over een nieuw contract. De huidige verbintenis van de Fransman loopt af in 2022, maar de club wil voorkomen dat de aankoop van 135 miljoen euro gratis de deur uitloopt. Het lijkt er inmiddels op dat Dembélé bereid is akkoord te gaan met een minder salaris.

Het Spaanse El Mundo Deportivo schreef dinsdagochtend dat het er goed uitziet voor de Catalanen. Volgens bronnen binnen de club is kamp-Dembélé positief gestemd wat betreft een nieuwe verbintenis, wat ook Ronald Koeman tevreden maakt. De aanvaller is bereid genoegen te nemen met een salaris dat bij de huidige financiële situatie van de club past. 

Ook weet Dembélé dat zijn rol bij Barça zal veranderen. Niet alleen is hij momenteel nog altijd herstellende van een blessure; de komst van Memphis Depay en de aanstaande rentree van Ansu Fati betekenen ook dat hij op linksbuiten weinig perspectief meer heeft. In plaats daarvan kan hij zich door het vertrek van Trincão - op huurbasis naar Wolverhampton Wanderers - richten op zijn favoriete positie: rechsbuiten.

Piqué en Umtiti

Barcelona gaat deze week ook in gesprek met Arturo Canales, de zaakwaarnemer van verdedigers Gerard Piqué en Samuel Umtiti. De kans dat Piqué bijtekent is aanzienlijk groot; voor de Fransman is dat twijfelachtig. De 27-jarige verdediger kreeg 'een serieuze klap' te verwerken toen hij tijdens deze voorbereiding maar weinig kansen kreeg van Koeman. De verdediger is vooralsnog wel voornemens om zijn contract bij Barça - tot medio 2023 - uit te zitten. 'Ondanks dat hij een aantal interessante aanbiedingen op zak heeft.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen