'Serieuze interesse voor duo bezorgt FC Barcelona meer lucht'

3 augustus 2021 – FC Barcelona kan vermoedelijk snel wat financiële meevallers incasseren. De club moet vanwege de noodlijdende situatie spelers verkopen en heeft in dat kader goed nieuws gekregen: er is namelijk serieuze belangstelling voor de Braziliaanse reservekeeper Neto en ook een vertrek van Miralem Pjanic is een stap dichterbij gekomen.

'Serieuze interesse voor duo bezorgt FC Barcelona meer lucht'

Het gerucht rondom Neto zal helemaal voor blijdschap zorgen in het kamp van FC Barcelona, want de Braziliaan stond op de nominatie om te vertrekken, maar er gebeurde nog weinig rondom zijn persoon. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Sky Sports heeft Villarreal echter serieuze belangstelling voor de doelverdediger, die zelf ook oren heeft naar een club waar hij de eerste keuze is.

Unai Emery ziet in de meevoetballende keeper de ideale nieuwe nummer één onder de lat van El Submarino Amarillo. Neto verdient in Camp Nou een fors salaris en over de talentvolle keeper Inaki Peña is men zeer tevreden, waardoor een transfer van Neto voor alle partijen een win-winsituatie zal zijn. Het enige puntje van aandacht is de blessure van Marc-André Ter Stegen, waardoor Peña het seizoen mogelijk moet beginnen als eerste doelman. Onduidelijk is of Koeman dat ziet zitten, maar dan zou de club zelf ook altijd nog de markt op kunnen gaan.

Lees ook'Barça draait: Koeman wil door met twee grootverdieners'

Pjanic nadert vertrek
Ook over Miralem Pjanic wordt in Spanje volop gesproken. De middenvelder zou met zijn zaakwaarnemer een overleg hebben gevoerd met Juventus om daar terug te keren en volgens het Italiaanse Tuttomercatoweb zou het zelfs optioneel zijn dat hij komend weekend tijdens de Trofeu Joan Gamper al bij de Oude Dame tégen FC Barcelona speelt. Ook Samuel Umtiti staat nog altijd op de lijst van spelers die mogen vertrekken. 

Het enige obstakel is het salaris van de middenvelder: hij kan slechts vijf miljoen euro verdienen, terwijl hij in Camp Nou nog voor 8,5 miljoen euro op de loonlijst staat. Anders is de komst van Sassuolo's Manuel Locatelli niet haalbaar voor Juventus. Ook het Braziliaanse talent Kaio Jorge is op weg naar Turijn.

LaLiga

gerelateerd