'Messi wees al twee clubs af, transfer naar PSG 'goed mogelijk''

5 augustus 2021 – Lionel Messi (34) vertrekt definitief bij FC Barcelona, maar is vermoedelijk nog niet van plan om te stoppen. De kleine Argentijn zou volgens GOAL namelijk open staan om aan de slag te gaan bij een nieuwe werkgever. Hij zou deze zomer zelfs al meerdere fraaie aanbiedingen ontvangen hebben, maar die in eerste instantie links hebben laten liggen.

'Messi wees al twee clubs af, transfer naar PSG 'goed mogelijk''

Dat schrijft het Engelse medium althans over Messi, die vorig seizoen bij die website nog een uitgebreid interview gaf. Dat was het verhaal waarin hij aangaf na een roerige zomer te blijven bij de club, ondanks dat hij enorm botste met voorzitter Josep Bartomeu, die uiteindelijk moest vertrekken van het pluche. De onrustige zomer bleek het begin van het einde van de aanvaller in Catalaanse dienst. 

Het medium heeft dus goede connecties bij Messi, die deze zomer volgens hen al meerdere voorstellen van andere clubs heeft gekregen. 'Hij had deze zomer al belangrijke aanbiedingen van andere clubs afgewezen', schrijft GOAL over de transfervrije Messi. 

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde RMC Sport is het goed 'heel goed mogelijk' dat Paris Saint-Germain zich gaat melden voor Messi. Financieel zou de komst in elk geval haalbaar moeten zijn voor de absolute Franse grootmacht. Neymar, Ángel di Maria of Leon Paredes kunnen worden ingezet om Messi te overtuigen.

Lees ook: Dit zijn de opties die Messi heeft op de transfermarkt

Volgens El Mundo Deportivo kleeft daar voor PSG overigens wel een groot nadeel aan: namelijk dat Kylian Mbappé veel moeilijker te behouden is. De club moet voldoen aan de Financial Fair Play-regels en dat zou met de komst van Messi moeilijk(er) zijn. Het contract van Mbappé loopt af in 2022, waardoor PSG ook daarvoor moet waken. Real Madrid zou hopen op dit scenario en op vinkentouw liggen voor de Franse aanvaller. 

LaLiga

gerelateerd