Tottenham haalt 'Messi-target', Atalanta vindt vervanger in Turijn

6 augustus 2021, 20:13

Tottenham Hotspur heeft de komst van Cristian Romero (23) vrijdagavond definitief aangekondigd. De centrale verdediger komt over van Atalanta Bergamo en tekent een contract voor vijf seizoenen. Naar verluidt betaalt de Engelse club zo'n 55 miljoen euro voor de achterhoedespeler die Lionel Messi naar verluidt heel graag naar FC Barcelona had willen halen.

Donderdag kwam niet alleen naar buiten dat Messi gaat vertrekken bij FC Barcelona, maar ook dat de Argentijnse vedette zijn landgenoot had aanbevolen bij de clubleiding. Hij zou in Romero de man zien die de problemen achterin zou kunnen oplossen, maar was voor de Catalanen simpelweg niet te betalen. Datzelfde gold uiteindelijk overigens voor de aanvoerder van de Catalanen. 

Bovendien zou Romero graag naar de Spurs willen gaan, omdat technisch directeur Fabio Paratici hem eerder naar Juventus had gehaald. Daar kon hij niet doorbreken en vertrok vervolgens naar Atalanta Bergamo, waar hij heel veel indruk maakte en na 42 officiële wedstrijden al een miljoenentransfer naar de Premier League kan maken. Hij kan worden gezien als opvolger van de vertrokken Toby Alderweireld,

Lees ook'Spurs-transfer in de maak: Koopmeiners en Botman profiteren'

Atalanta haalt vervanger binnen

Eerder op de dag had Atalanta Bergamo al ingespeeld op de verwachte overgang van Romero. De Italiaanse club hoopt op een zelfde soort scenario als bij de Argentijn, want het heeft Merih Demiral op huurbasis overgenomen van Juventus. Net als Romero heeft het een koopoptie bedongen in de deal, die naar verluidt zo'n dertig miljoen euro bedraagt. Een overgang van Sven Botman van Lille OSC behoort vermoedelijk ook nog tot de mogelijkheden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen