'Messi-deal met PSG in stroomversnelling: salaris en rugnummer'

6 augustus 2021, 21:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het heeft er alle schijn van dat de overgang van Lionel Messi (34) naar Paris Saint-Germain in een stroomversnelling is gekomen. Op de dag dat FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta tekst en uitleg gaf bij het pijnlijke vertrek van de Argentijnse superster, lonkt al concreet een overgang naar de hoofdstad van Frankrijk. Hij zou zelf de knoop over zijn toekomst inmiddels hebben doorgehakt.

Dat schrijft de Franse journalist Mohamed Bouhafsi althans. Messi heeft de knoop zelf doorgehakt, nu gaat het om de laatste details tussen beide partijen. De journalist schrijft bijvoorbeeld over een tweejarige deal met de optie voor nog een derde jaar, diverse media waaronder Le Parisien, Sky Sport Italia en de Argentijnse krant Olé kwamen met het nieuws dat meteen een driejarige verbintenis onderdeel van de gesprekken zijn.

Zeker is Jorge Messi, die de belangen behartigt van zijn zoon, vermoedelijk snel naar Parijs zal vertrekken om te overleggen met Paris Saint-Germain, dat veertig miljoen euro per seizoen heeft gereserveerd als salaris voor de kleine Argentijn. Hij zou na Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum en Gianluigi Donnarumma de vierde topspeler worden die de club transfervrij binnenhengelt.

Overigens zou Messi het aanbod van Neymar om rugnummer tien over te nemen bij Paris Saint-Germain hebben afgeslagen, zo weet Julien Maynard van Telefoot. De Argentijn zou er meer voor voelen om met rugnummer 19, wat hij ook draagt bij de nationale ploeg van Argentinië, aan de slag te gaan bij PSG. Dat hij bij PSG kan samenspelen met vriend Neymar en een flink aantal landgenoten, ziet hij als groot voordeel. Manager Mauricio Pochettino - met wie hij telefonisch contact zou hebben gehad - is bovendien ook Argentijns. 

Lees ook: 'Paris Saint-Germain vol vertrouwen over Messi

L'Equipe noemt overigens ook een groot nadeel aan de komst van Messi: namelijk dat het voor PSG steeds moeilijker wordt om te voldoen aan de Financial Fair Play-regels. Bij een driejarige verbintenis van de aanvaller zou de club voor 180 miljoen euro moeten verkopen om te voldoen aan de regelgeving. Een langer verblijf van topspeler Kylian Mbappé, wiens contract in 2022 afloopt, wordt eveneens een stuk moeilijker. 

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

  • GRATIS
It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen