'Akkoord nadert: megasalaris en -transfersom voor Lukaku'

7 augustus 2021, 16:19

De terugkeer van Romelu Lukaku bij Chelsea lijkt werkelijkheid te gaan worden. Waar de spits zelf inmiddels een persoonlijk akkoord heeft bereikt met de club, lijken ook Inter en Chelsea elkaar bijna te hebben gevonden. Lukaku gaat Inter naar verluidt 115 miljoen euro opleveren.

Dat schreef transferspecialist Fabrizio Romano zaterdagmiddag. Hij stelde dat Lukaku 'nog één stap verwijderd is' van zijn transfer naar Chelsea. Eerder was de Italiaans landskampioen absoluut niet bereid de Belg te laten vertrekken, maar gezien de financiële situatie van de club moest het wel luisteren naar het bod van Chelsea.

Het zou gaan om alleen de genoemde transfersom van 115 miljoen euro. Eerder werd gesuggereerd dat Marcos Alonso in de deal zou worden betrokken en van Chelsea naar Inter zou transfereren, maar daar is vooralsnog dus geen sprake van. Lukaku zelf is al rond met zijn waarschijnlijke nieuwe werkgever: de spits gaat een bedrag van liefst twaalf miljoen euro per jaar verdienen.

Zo keert Lukaku terug bij de club die hem in 2011 oppikte bij Anderlecht en naar de Premier League haalde. In totaal stond hij drie jaar onder contract bij The Blues, waar hij in die tijd slechts vijftien officiële wedstrijden speelde. De spits werd tussendoor verhuurd aan West Bromwich Albion en Everton, waarna laatstgenoemde hem in 2014 definitief overnam. Na Everton kwam hij in 2019 via Manchester United terecht bij Inter, dat 74 miljoen euro voor hem betaalde. Na twee jaar in de Serie A lijkt zijn terugkeer naar Engeland nu dus werkelijkheid te worden. 

Dumfries

Mogelijk opent de transfer ook deuren voor PSV: een deel van de transfersom van Lukaku zou kunnen worden geïnvesteerd in de komst van Denzel Dumfries. De Eindhovense vraagprijs van naar verluidt tussen de vijftien en twintig miljoen euro was voor Inter in eerste instantie te gortig, maar met een vertrek van Lukaku zou daar verandering in kunnen komen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen