Messi-transfer doet Iniesta pijn: "Moeilijk om hem zo te zien"

10 augustus 2021, 18:21

Voor iedereen zal het even wennen worden om Lionel Messi niet in het shirt van FC Barcelona, maar in dat van Paris Saint-Germain te zien. Dat geldt ook voor Andrés Iniesta, die jaren samen met de Argentijn schitterde in Camp Nou. In gesprek met persbureau AFP reageerde hij emotioneel op het vertrek van Messi. 

"Het zal moeilijk zijn om hem in een ander shirt dan dat van Barça te zien", begon Iniesta, die dat shirt zelf ook negentien jaar heeft gedragen. Voor Messi was dat zelfs 21 jaar. "Messi is een speler die het team overstijgt. Ik heb nog nooit een voetballer als hij gezien en ik denk ook niet dat dat ooit nog gaat gebeuren. Als je kijkt naar wat hij gepresteerd heeft, en dat zo lang..."

Hoewel het een enorm gemis voor Barcelona zal zijn, denkt Iniesta dat de club erbovenop gaat komen. "Ik ben ervan overtuigd dat er nieuwe spelers op zullen staan die zelf ook een enorme bijdrage zullen gaan leveren. De trainer en spelers zijn in staat om dit op te vangen. Ik denk dat Barcelona tot de beste elftallen van de wereld zal blijven behoren."

Iniesta zelf liet Barcelona in 2018 na 674 officiële wedstrijden, 57 doelpunten en 138 assists achter zich. Hij was toen 34 jaar oud - even oud als Messi nu. Inmiddels speelt de voormalig international al drie jaar bij het Japanse Vissel Kobe. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen