'Goed nieuws Barça-fans: Fati heeft geheime clausule'

19 september 2021 – Hoewel FC Barcelona vooral bezig is geweest met spelers van de hand doen, heeft het nog wel een geheime troef in handen. Supertalent Ansu Fati beschikt over een aflopend contract, waardoor supporters zich al langzaam zorgen begonnen te maken, maar Barcelona heeft een eenzijdige optie in zijn contract, waardoor de club de verbintenis nog met twee jaar kan verlengen.

'Goed nieuws Barça-fans: Fati heeft geheime clausule'

Dat onthult het Spaanse Diario Sport. Het medium heeft de cruciale details met betrekking tot het contract van Fati in bezit. In de zomer van 2022 loopt zijn contract af, maar Barcelona heeft al in een eerder stadium een clausule in werking gezet. Het betaalde namelijk eenmalig 55.000 euro aan de aanvaller, waardoor het op eigen initiatief het contract met twee jaar kan verlengen.

De reguliere onderhandelingen tussen Barcelona en Fati verlopen sowieso al zeer voorspoedig, waardoor een akkoord in de lucht hangt. Tot die tijd heeft Barcelona in ieder geval behoorlijk wat ademruimte en zal het zich dus weinig zorgen maken over zijn situatie. Daarmee wordt een Moriba-scenario voorkomen. Hij wilde zijn contract niet verlengen, waardoor hij niet meer welkom was bij de A-selectie en de overstap maakte naar RB Leipzig.

Lees ook: 'Barça pakt na hectische zomer door met verlengingen'

Ansu Fati raakte in november zwaar geblesseerd en maakte sindsdien geen minuut meer. Inmiddels is hij weer volop in training en de verwachting is dat hij maandag tegen Granada weer zijn eerste minuten zal maken. De Spanjaard zit bij de wedstrijdselectie en is fit genoeg om weer wedstrijdminuten te spelen.

LaLiga

gerelateerd