'FC Barcelona wil duo Martínez-Henry als opvolger Koeman'

22 september 2021, 10:19

De dagen van Ronald Koeman bij FC Barcelona lijken geteld. De Nederlandse topcoach ligt vanwege wisselvallige prestaties al maanden onder vuur en kan bepaald niet op de steun van de directie rekenen. Voorzitter Joan Laporta wil Koeman het liefst lozen, maar zijn forse ontslagpremie staat dat voorlopig in de weg. FC Barcelona beraadt zich echter alvast op de toekomst.

Volgens de Spaanse kranten Sport en Mundo Deportivo heeft Barça de volgende coach namelijk al in het vizier. Roberto Martínez moet Koeman gaan opvolgen als hoofdcoach in Catalonië. De huidige bondscoach van de Belgische ploeg moet dat gaan doen met Thierry Heny als assistent. De voormalig topaanvaller van onder meer Arsenal en FC Barcelona is nu al assistent bij de Belgen.

Lees ook: Barça-adviseur laat Koeman bungelen: "Ik zeg geen ja of nee"

De aanstelling van het duo is echter gecompliceerd, omdat Martínez en Henry nog een contract hebben bij de Belgische voetbalbond. De verwachting in België is dat het trainersduo minstens tot het WK 2022 actief blijft bij de nationale ploeg. Dat zou betekenen dat zij pas na december 2022 aan de slag kunnen gaan bij de Spaanse grootmacht.

Koeman presteert dit seizoen vooralsnog niet zoals gewenst bij Barça. De topclub bezet momenteel de achtste plaats in de competitie, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld dan de concurrentie. In de Champions League begon de grootmacht met een 0-3 nederlaag tegen Bayern München.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen