'FC Barcelona vergat besproken optie in contract van Memphis'

26 september 2021 – FC Barcelona heeft géén optie om het contract van Memphis Depay eenzijdig te verlengen. Nadat de Nederlander zijn handtekening had gezet onder de verbintenis tot en met 2023, gingen de geruchten dat de club eenzijdig een jaar een verlenging kon bewerkstellingen via een clausule. Volgens El Mundo Deportivo is dat echter níet juist.

'FC Barcelona vergat besproken optie in contract van Memphis'

Dat schrijft de krant zondagochtend groots als 'top scret' over Memphis. De Nederlander tekende voor twee seizoenen in Camp Nou, met een afkoopsom van liefst vijfhonderdmiljoen euro. In de wandelgangen werd vervolgens gespeculeerd dat FC Barcelona met een cluboptie hem nog langer zou kunnen behouden. Dan moest het de optie voor 31 december 2022 hebben gelicht.

Maar volgens de Spaanse ochtendkrant is er helemaal geen optie. Tijdens de onderhandelingen was deze afspraak wel een serieuze optie en leek die er te komen, maar is die tijdens het definitieve contract van tafel geraakt en mogelijk zelfs vergeten. Daardoor moet FC Barcelona alweer snel om tafel met de zaakwaarnemer van de transfervrij aangekomen aanvaller, om een vertrek in de zomer van 2023 te voorkomen. Zelfs na het huidige seizoen zou de club misschien al moeten kiezen: bijtekenen of misschien wel verkopen.

Met Ousmane Dembélé is bijvoorbeeld nog geen overeenkomst gesloten, terwijl zijn verbintenis in de zomer van 2022 al afloopt. Als de club geen akkoord bereikt, ligt een transfervrij vertrek voor de peperdure buitenspeler voor de hand. Toptalent Ansu Fati kan eveneens transfervrij verkassen na het einde van dit seizoen, maar op hem heeft FC Barcelona wél de eenzijdige optie om zijn contract met twee jaar te verlengen. Preses Joan Laporta gaf echter aan dat hij de voorkeur gaf aan een geheel vernieuwd én verbeterd contract.

LaLiga

gerelateerd