Mogelijke Koeman-opvolger Martínez zet Barça-deur op een kier

1 oktober 2021, 11:02   Bijgewerkt: 1 oktober 2021, 11:08

Ronald Koeman lijkt nog dit weekend zijn ontslagbrief te krijgen bij FC Barcelona. De Nederlandse oefenmeester ligt al weken oinder vuur en lijkt volgens Spaanse media nu zelf zijn eigen graf te hebben gegraven. Droomkandidaat om hem op te volgen is de Belgische bondscoach Roberto Martínez.

"Voorlopig is er nog helemaal niets", vertelt Roberto Martínez aan Het Laatste Nieuws. "We hebben nog geen contacten." Martínez is goed bevriend met Jordi Cruijff, die als technisch adviseur werkzaam is bij de Catalaanse grootmacht. "De basis van mijn vriendschap met Jordi is dat wij privé van het professionele scheiden. Ik heb Jordi op geen enkel moment gevraagd wat mijn situatie is in Barcelona. Ik geloof ook niet dat hij de rol heeft om een eventuele nieuwe trainer aan te stellen."

Martínez volgt FC Barcelona niet met bovengemiddelde interesse, nu hij in verband wordt gebracht met de club. "Ik volg Barcelona niet speciaal. Ik zag ze zelfs niet aan het werk tegen Benfica – ik was bij Juventus-Chelsea om er Lukaku aan het werk te zien." Helemaal uitsluiten wil hij een transfer naar FC Barcelona echter niet. "In voetbal weet je nooit wat morgen brengt. Ik sta elke ochtend op alsof ik voor België werk tot de laatste dag van mijn contract, maar ik besef dat veel omstandigheden onderweg kunnen gebeuren."

De 48-jarige Spanjaard begon zijn trainersloopbaan in 2007 als coach van Swansea City. Via Wigan Athletic en Everton coachte hij zich in de kijker bij de Belgische nationale ploeg, waar hij sinds 2016 bondscoach is.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen