Kluivert steunt Koeman: "Een ontslag is te makkelijk"

1 oktober 2021, 20:22

Ronald Koeman ligt onder vuur bij FC Barcelona. Het lijkt inmiddels niet de vraag of de trainer ontslagen wordt, maar wanneer dat gebeurt. Patrick Kluivert zou het niet de juiste keuze vinden. Hij steunt zijn landgenoot, ondanks dat de resultaten momenteel tegenvallen. 

"Barcelona bevindt zich in een moeilijke fase en ze moeten zo snel mogelijk omdraaien. Ik heb Koeman niet gesproken, maar een ontslag is te makkelijk", vertelt de oud-voetballer aan Marca. "Je moet hem zijn werk laten doen, hij moet de tijd krijgen om het team naar zijn hand te zetten. Ik situatie van Barça kan alleen opgelost worden met sportieve resultaten. Ik hoop dat die er morgen al komen, met Koeman voor de groep."

Lees ook: Koeman laat Spaanse pers schrikken met Van Gaal-citaat

Na de 0-3 nederlaag tegen Bayern München kwam de trainer al onder druk te staan. Het doelpuntloze gelijkspel tegen Cadiz en de nederlaag tegen Benfica hebben de oefenmeester zeker niet geholpen. Koeman zit overduidelijk op de schopstoel, maar er lijkt geen geld te zijn om hem te ontslaan. Dit weekend neemt de ploeg het op tegen regerend landskampioen Atlético Madrid, al moet de trainer dat duel aan zich voorbij laten gaan. Hij is namelijk geschorst door commentaar op de leiding. 

Lees ook: Simeone steekt bungelende Koeman hart onder de riem

Ondertussen worden er diverse opvolgers van Koeman genoemd in de wandelgangen. Clubicoon Xavi en de transfervrije Andrea Pirlo lijken de meest voordehandliggende namen, al is het nog maar de vraag of Koeman uit zichzelf opstapt. "Het wordt een psychologisch spelletje: hoe lang houdt Koeman het vol als iedereen tegen hem is binnen de club? Koeman wil nu nog wel blijven, maar ze zullen hem zeker proberen weg te pesten", stelde journalist Simon Kuper donderdag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen